Jump to content

117. Защо сме дошли на Земята


Recommended Posts

117. Защо сме дошли на Земята

Любовта е проявление на Божия Дух и още по-дълбоко. Тези са непости­жими работи. Важното зарад вас е мисълта. Помислете защо сте дошли на Земята! Ще се питаш първо: „Защо взех тази жена?" Второ: какви да са отно­шенията ти към нея. Трето: защо са децата? Четвърто: „Какви да ми са отноше­нията към тях?" Дали ме обича, то е неин въпрос. Дали аз я обичам? Ако я обичам, ще й кажа: „Кажи ми най-горчивата дума!" Ако ми не мръдне, любовта на място е, ако мръдне, ще й кажа: „Не повтаряй тази дума!" През всичкия животни изпитват докъде сме дошли в Любовта. Много мъчно е да простиш. Да има за какво да простиш. Дай, като ти обичаш. Кажи: „Ето, половината имане от баща ми е на мене, давам половината на тебе." И битият, и биячът да наме­рят начин за примирение. Страданията и нещастията са в реда на нещата. Да се учите да мислите добре! Много време ще учите, ще дадете всичко. А добро­то да посъбираш. То представя работи, които не съм казвал.
Христос казва да се обичаме. Как да се обичаме? За мен важи постъпка­та да е от вътрешната наша мисъл. Ако ви обичам, ви изразявам една идея в ума на Бога. Бедния, няма да го целувам, но ще му намеря съществените нуж­ди, да му снема веригите от краката, ума, сърцето, и той ще почувствува моята обич. Пътник е гладен и обед иска. Снеми му веригите, не го целувай!
Същественото: Силата на човека е в изпълнение Волята Божия. Да има разнообразие, нюанс в изпълнението. Волята Божия е всеки да цъфне и да мяза туй цвете на себе си. Христос казва: „Аз съм лозата, вие - пръчките, земеделецът обрязва." В невидимия свят ви виждат резултатите. Ако си повяхнал, искаш вода, ако имаш паразити, искаш чистене.
Да изучаваш душите на хората е отличен свят. Както сега ги изучавате, е тягостно състояние. Сега не е за морал, за външни работи. Като ученици, влез­те в същественото, не съжалявайте за миналото. Всичките погрешки да се пре­върнат в добродетели. Да не постъпя тъй, както не е за него. Разгледайте въп­роса от ваше и чуждо гледище - ще давате и ще взимате. Да предавам Божес­твената мисъл и вие - същото. Кога се молиш, като дете се моли! Кажи работа­та на Господа, както седи! Искай за другите, както за себе си! Казвай: „Госпо­ди, дай ми сила да нося дявола на гърба си, да иска сам да слезе от гърба ми", не да искаш ти да го премахнеш. Той ходи в съвета Господен. Дяволът има понятие за доброто. Старал се едно време, но не върви.
У всинца ви да има права мисъл. Ще мислиш много често. Не разправяй никому как мислиш и как учиш! Каквото Господ ме учи. Като осъмна, ще отида на работа, ще го приложа и видя резултата. С всички хора еднакво не може да се постъпя. Правата мисъл и добрата мисъл, доброто и правилно учение да ви са един идеал.
Вярата не ограничава. Във вярата се проявявай както намериш за доб­ре, от никого не се ограничавай! Веруюто ограничава. Деликатното е да вле­зем в положението на човека. Търсете не слава от хората, но от Бога. Има разни лъжи. И двамата не падат. Мечката, да я погладят по челото... Не качва­не, то е геройство.'1/!ма едно знание, което се дава. Дай по 10 000 лева на два­ма. Доброто в нас, да го споделим с другите - Божието благо. Същественото е: Страхливите имат добра чърта. Смелите имат една лоша чърта - завирват се с някого.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...