Jump to content

9. Съзерцание „Господи, мой Учителю"


Recommended Posts

9. Съзерцание „Господи, мой Учителю"

Господи, мой учителю, аз ида пак с нова мисъл в моя ум и сладко чувство на сърце, боя се да ги не дам където не трябва. Макар че да не отговарят на онази съвършена красота на Божествената хармония, но те са с такава любов събирани и задържани за Теб, мой Боже. Вземи ги и не оставяй да потънат в общия прах на света. Аз виждам колко много цветенца паднали от някои ръце, които поради небудното им съзнание, те са изпуснали тези хубави цветенца, които са събирали своята красота и аромат сред толкова мъка и несгоди, за да се проявят и да влезнат в радостта на Твоята любов, но не са могли поради небудността на човешкото съзнание. Навеждам се, взимам ги и ги отърсвам от праха и чрез силата и мъдростта на това Велико съзнание, аз се стремя да му дам отново път към движение.
Колко е важно будността на съзнанието, то може да ни помогне да се избавим от онова външно заблуждение, което всеки момент ни дебне да от­крадне онова вътрешно вярно чувство и мисъл и да ги замени с фалшиви и временни желания, които в основата си нямат нищо вярно. Аз искам, винаги искам да съм будна, като никога не изпущам от пред вид, че Ти си с мен и Твоето будно око е винаги над мен. Аз не трябва ни за миг да забравям, че Ти си всичко и освен Теб нищо не съществува. Всичко е Твое, Ти си го създал за предметно учение. Това, което ни говориш отвътре и ни учиш, даваш ни отвън да го опитаме и проучим и да имаме в нас пълната вяра и опитност, всяка дума, желание, мисъл, била добра или отрицателна, какво носи в себе си. Да имаме ясна представа в себе си за всяко нещо и да не се мамим и залъгваме. Че всичко, което ни даваш и допущаш, е да ни изпиташ на какво сме готови да жертваме и колко сме убедени в нещо, колко сме привързани и колко го оби­чаме.
Господи, Учителю, и сега, когато говоря тия думи, Ти ме учиш, Ти ми вдъх­ваш в мен сила, вяра и обич, за да повдигнеш моята душа и да я доближиш до Себе си. Ако престане това мое обръщане към Теб, аз ще бъда онова небудно съзнание и мога много красиви цветя да изпусна от ума и сърцето си.
Господи на моята душа, Който винаги си тъй внимателен към мен и не ме оставяш да се заблудя, че аз съм отделно и лично и да се възгордея, о мой Боже, запази тази чистота, този чист аромат на душата ми, да не пренебрегна и оставя, и да се заловя с някаква привидна красота, която може да ме пома­ми. Защото когато аз съм с теб, цялостна и единна, аз ще крепя всички ония малки животи, които сами от себе си не могат да направят нищо, те чрез мен ще могат да повдигнат Божественото, красивото, единното, мощното в себе си. И каква хармония, каква идилия ще цари в човешката душа и Духът много плод ще събира...
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...