Jump to content

60. НЕОБИКНОВЕНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ


Recommended Posts

60. НЕОБИКНОВЕНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Настоящето изложение предавам с предварителна уговорка, че то не се отнася за всички и за широк кръг хора, а само за тия, които могат да го приемат. То не засяга никого м не е против никого.
Случаят, за който искам да ви разкажа е следният.
Беше 22.II.1975 г., когато аз бях на Изгрева. Отидох и на мястото, където е погребан Учителя. Около два месеца преди това аз пак бях там и съвсем случайно се срещнах с едно познато лице, което пожела да ми направи снимка. Това стана по негово желание. Аз се съгласих и след два месеца получих снимката чрез брат Ангел, който беше пазачът на мястото на Учителя. Този наш брат се грижеше за реда и чистотата, както и за украсата на мястото, живееше в скромна къщичка там и работеше от дълги години денонощно, неотлъчно и безвъзмездно. И трябва да признаем, че брат Ангел беше определен за тази си задача. Той не беше случайно лице и той достойно изпълни една високо благородна, даже бих казал свещена задача. И за всичко това не ние, а Небето един ден ще му даде заслужената похвала и наградата, която той заслужава. Нека си представим за момент всичко това, което той извърши там с десетки години, с постоянство, вяра, всеотдайно, денонощно, за да признаем, че това не беше задача за който и да е от нас, а само онзи, който е бил определен за това.
Но на въпроса. Без да отдавам някакво особено значение на факта с фотографската снимка, аз се завърнах в дома си, където сварих жена си с още една наша близка. На въпроса какво ново има, аз им подадох снимката, защото при това излизане, аз не бях се срещал с никого и това беше единственото, което се беше случило, и то, без да имам каквото и да било отношение към този факт. Още с вземането на снимката от тяхна страна, която те харесаха много, се случи нещо необикновено. В стаята ни, във въздуха, около нас се чуха страшно силни, необикновени гърмежи. Същите, с малки прекъсвания баха толкова силни, че не ни дадоха възможност да се опомним. Уплашени, с голяма изненада, с недоумение, ние посрещнахме първия гръм, като гръм от светкавица и уплашено се гледахме един друг с изненада, незнаейки защо и как става всичко това. И ето след кратко прекъсване последва нов силен гръм от друго място, което засили впечатлението от предидущия. Последваха след това трети и четвърти гърмове. Ясно и недвусмислено за нас беше невидимо присъствие, и какъв беше тайнственият източник на всичко това. Последваха след това по-малки, но силни пукания на мебелите, пода, тавана, подобно на тези при земетресение, но това не беше земетресение. Ние разбрахме необикновеното и чудно нещо, което ставаше около нас, но не знаехме значението му и с каква цел се прави. Изплашени, ние искахме да направим молитва, за да спре това страшно нещо, но не можехме да си отворим устата от страх. Това продължи около 5 минути, но все пак не мога да кажа точно колко време беше. Едва след като се свърши всичко това и се съвзехме от уплахата, започнахме да се питаме какво беше това и коя беше причината. Гостенката неуверено каза: "Весето се обажда." А Весето беше нашата единствена скъпа рожба, която си беше заминала точно преди 4 месеца. В себе си обаче аз бях категоричен, че това не е и не може да бъде дело на Весето. Това беше нещо друго, нещо с много по-голямо и сериозно значение, че това беше някакво предупреждение за нещо, което ще се случи, но какво? - Много и различни мисли ми минаваха, този въпрос ме занимаваше постоянно, но отговор и обяснение не получих.
След три дена стана известно, че въпроса с мястото на Учителя е поставен категорично, че останките на Учителя трябва да бъдат извадени и преместени някъде другаде. Като анализирах всички факти, разбрах, че това, което се случи в домът ми с гърмежите е било предупреждение относно решението да се премести мястото на Учителя. Едва тогава аз разбрах от кого, защо и с каква цел бяха извършени тези страшни предупреждения. Аз го споделих с някои близки доверени наши приятели, братя и сестри от Братството. В мен остана обаче неизяснен въпроса, дали Учителят одобрява или не това решение. От ред други неща обаче аз дойдох до заключение, че това в никой случай не е желанието на Учителя. Нещо повече, Той е решително против тази с нищо неоправдана мярка. Всяко действие в този смисъл щеше да бъде катастрофа.
Имаше заблудени и от някои наши братя, които искаха и мислеха, че Учителят не желае да остава на подобно място и че Той сам действува за премахването Му от там. Нека да оставим този въпрос Небето един ден да го обяснява, макар че всички, с много малки изключения въпросът е ясен, защото Учителят предварително Сам пожела да остави физическото Си тяло и то точно на това място, а независимо от това, авторитетни и далновидни държавни мъже бяха наредили да бъде погребан там.
Този въпрос, както и още много други, от този род ще ги решава един ден историята на бъдещето. Хората, които ще дойдат след нас и които ще бъдат много по-добри от нас, ще видят истината, защото нова светлина и нови разбирания ще действуват тогава и всичко ще бъде така, както Волята Божия повелява, а дотогава за нас остава само едно - да помним и да се съобразим със строгото предупреждение на Небето, защото отговорността ни ще бъде голяма, не само за нас, но и за всички.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...