Jump to content

Recommended Posts

МИР

Щом дойде Любовта, мирът ще дойде. Щом отсъства Любовта, война ще има. Щом дойде Любовта, войната ще престане и мирът ще дойде.

“Божественият и човешкият порядък”, стр. 76; 176

Човек трябва да воюва за Доброто в света, но той трябва да знае как да воюва. Значи човек не трябва да бъде миролюбив. Ако въпросът е за мир, човек трябва да е в мир с Доброто, но не и със злото. Между Доброто и злото не може да има нито мир, нито съгласие, нито равновесие.

“Ден на Доброто”, стр. 111; 98

Някои казват: “Да примирим хората!” Не да ги примирим, но да ги научим на онзи велик закон, да бъдат миротворци.

“Миротворци”, стр. 8; 30

Любовта – това е най-голямата сестра, най-голямата дъщеря на БОГА, родена във вечността. Светлината – това е най-големият брат, също роден във вечността. Мирът – това е най-хубавото жилище, в което Радостта може да живее. За вбъдеще, ако искате да съградите своето тяло, своето жилище, Мирът трябва да ви дойде на помощ. Такъв е законът. И тогава Радостта ще влезе да живее в това тяло. Радостта е най-малката, най-любимата сестра, която всички галят. Дето има Любов, има и Радост. Дето има Любов, има и Светлина, има и Мир, а Мирът носи Радостта. Мирът носи жилището на Радостта. Ако нямате Мир, Радостта никога не идва на Земята. Тя не идва без да сте ¢ приготвили жилище. Любовта, Светлината и Мирът са отстъпили най-високия връх на Земята за Радостта.

“Пътят на ученика”, стр. 26; 59

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...