Jump to content

КНИГОПИС


Recommended Posts

КНИГОПИС

„Новата Ева. Повдигнете жената!" Три беседи от Учителя:

1. Отношение на два закона.

2. През онези дни.

3. Изново.

Цена 12 лв. Доставя се от Ж. Панайотов, ул. „Опълченска" 66, София.

В днешната епоха на безпътица и търсене тая книга има голямо значение. Във всяка душа са вложени капитали, богатства, които тя трябва да разработи. На всинца предстои изучаването на великата наука на живота, чрез която можем да дойдем до причините на нещата. Тези беседи говорят за пътя, по който можем да дойдем до хармоничния живот. Когато се говори за любовта като велика мощна сила, ние имаме пред вид, че единствено тя е в състояние да повдигне унижените и оскърбените, паднали души. От тези беседи става явно, как едничкият път е да дадем ход на божественото в себе си.

Бо Ин Ра. Книга за живия Бог. С предговор от преводача и с притурка: „Кой е Бо Ин Ра?" Книгата е снабдена и с портрета на автора. Цена 50 лв. Доставя се от Жечо Панайотов, ул. Опълченска 66 – София. Препоръчваме я на читателите си.

Бо Ин Ра е един от видните съвременни западноевропейски мистици, които съзнателно работят за новата култура Той е написал вече повече от 30 съчинения, в които излага законите, по които се развива човешката душа, силите, които се крият в нея и методите, по които те могат да се събудят и разцъфтят. Той ни посочва пътя на съвършенството, пътя за разкриване на висшите сили на познанието в нас, за свръхсетивния опит, за дейността на Всемирното Бяло Братство.

Magische Einweihung – от Greg. А. Gregorius. Okkulter Buchverlag „Inveha", Kleiststr. 6 – Berlin.

Една нова ценна книга, която ни въвежда в познанието на Висшата Магия. Тя е издание на Берлинската ложа на Братството Fraternitas Saturni. Разкошно издание в 8-а, 254 стр.: 4 фот. табл. изнасящи трудни магически положения; 20 таблици и 25 магически фигури. Цена 7.50 зл. Мк. в ленена подвързия.

Това е един учебник на основите на Висшата Магия – много навременен за нашата епоха на преход. Тази книга не съдържа нищо невярно, или което би било още по-лошо! – полуистинно. В нея е изнесено всичко теоретически правдиво и в своята практическа приложимост, изпитано с положителност от Братството на Сатурн.

Магията, Висшата Магия е една древна наука, която крие в себе си пътя на възхода, на пресъздаване на човека, на творческото добро, на човешката взаимопомощ. Магията – пътят към великата Мъдрост, отваря на човека вратите към Истината и към прилагане на Любовта – оная Любов, която не ограничава никого, която разширява съзнанието на човека до Бога. Тази книга е едно незаменимо помагало в изучаване и прилагане принципите на Висшата Магия – на Мъдростта. Тя се препоръчва горещо на всеки, който се интересува от подобни въпроси,

Д-р Ел. Р. К.

Озарени върхове, от Еделвайс, Доставя се от Георги Капитанов, ул. „Дъбова" 3, София. Цена 7 лева.

Това са стихове и поеми в проза, в които с един език музикален, цветист, богат с образи и символи ни се разкрива вътрешния живот на природата и на човешката душа. Природата вече престава да бъде мъртва, а пълна с живот, с разумност, с една вътрешна красота, която е сродна на вътрешния живот на човешката душа. И в глъбините на човешкото естество прозираме храм, светилище, в което гори вечния огън на Духа и онзи копнеж към чистота, светлина и красота!

Получи се в редакцията на Ж. 3. като дар от автора Габриел Гоброн (Cabriel Gobron) последната му книга: : Histoire Lorraine – Лотарингийски разкази. Името на Гоброн се често среща в страниците на френското спиритуалистично списание. „Le Fraterniste" и които четат поменатото списание, познават перото на автора на горната книга.

Думите, с които авторът изпраща до редакцията на Ж. 3. двата си тома разкази из живота на лотарингските селяни, дават ясна представа за съдържанието и характера на неговата книга, затова ще ги приведем :

„Простите селяни от Лотарингия приличат навярно на българските, защото навред селянинът е син на земята, на свещената земя, която го е облекла в дрехи".

Той е представил искрено и правдиво живота на лотарингските селяни, които все още „таят у себе си животното" (думи на Щайнер, които сам Gorbon цитира, вземайки ги за лайтмотив на своите разкази):

Разказите, които са написани на лотарингско наречие – просто, грубо, но сочно – са напоени с тежкия дъх на земя, селяк и животно. Ала под тоя дъх се носи дъхът на „свещената земя", отдето се излъчва обичта на човека към неговия груб „земен" брат, който пори браздите на земята и вади пшеница и грозде – да нахрани себе си и своите братя.

Книгата на Gabriel Gobron е озаглавена по-точно: Аu Pays des Cocolinjos et des Colindindins. Histoires Lor-raines. Edition ftmbiorix, 6 rue Thiers, Rethel (Ardennes).

Обществото на Розенкройцерите – The Rosicrucian Fellowship чието седалище е в Oceanside, California, USA, изпраща на Ж. 3. книгата: Cosmogonie des Rose-Croix ou Philosophic Mystique Chretienne, елементарен трактат върху миналата еволюция на човека, сегашния му строеж и бъдещия му развой, от Max Heindel.

Основна книга на Мах Heindel, основна и на съвременните розенкрайцери. Една от най-ясно и достъпно написаните книги от тоя род в сравнение с онова, що има писано тъкмо по тия въпроси – в популярна форма в теософската и антропософска литература. Френският превод се доставя се от

Paul Leymairie, 42 rue Saint Jacques, 42 Paris.

А английският оригинал от

The Rosicrucian Fellowship, Oceanside San Diego Co, California.

„Terre Nouvelle", авг. септ. окт. 1931. год. 25, № 15. Излиза а Chenay (Франция).

„La Revue spisite beige", официален орган на белгийското спиритично общество, 37 год., дек. 1931. Излиза в Лиеж (Белгия).

Voile d'Isis" списание за висша наука, 36 год., декември 1931 година.

Annales du Spiritisme", год. 10, ноември 1931 г. Излиза в Рошфор-Сюр-Мер (Франция).

The Thorch", официален орган на канадското астрологично общество, год. 9, кн. 3, ноември 1931.

The Rosicrucian Magazine", списание за мистична светлина. Орган на Розенкройцерското общество в Ошънсайд (Калифорния), декември 1931.

Le Sinceriste", орган на лигата за морална реформа чрез Истината, 30. година, № 11, ноември 1931 година.

L'Aube", вестник на обществото за приложение на фило­софията, год., 4, 46 брой, декемврий 1931 година.

Pour la Verite", списание на спиритичния кръжок със същото название, год. I, № 6, септ. 1931 год.

La Rose Croix", списание за херметичните науки. Орган на алхимичното общество в Франция, 35 год., юли-дек. 1931 год., книги 7-12.

Die weisse Fahne" год. 12, декември, 1931 г., кн. 12.

Аus Zelt und Ewigkeit", излиза в Лаар (Баден—Германия), год. 6, брой 24, 1 януари 1932 год.

Die Glocke", списание за разпространение на духовна култура всред немския народ, год. 12, кн. 1, януари 1932 г.

Kraftdenken - eine Macht I" от Хамблин.

Grundzuge der Neugeistlehre", основни принципи на новото духовно учение.

Das Goetheanum", международен седмичен орган за антропософия и тричленност. Излиза в Дорнах (Швейцария), год. 10, №52, .7 дек. 1931.

Luce e ombra", год. 31, ноемвр. – дек. 1931 г.

Mondo occulto", год. 11, 1931.

Esperantistul", румънско есперантско списание, излиза в Кюстенджа. Ян. 1932. год.

Упознаj себе", списание за антропософия и изкуство, год. I, кн. 12, дек. 1931, Белград.

Oomoto", списание на движението Оомото. год. 7, дек. 1931, кн. 12. Излиза в Камеока (Япония).

Учителска мисъл", год. 13, кн. 3, ноември 1931.

Свободно възпитание", списание за педагогична култура.

Духовна обнова", януари 1932 г., год. 11, кн. 1:

Дом и поле", дек. 1931 година, год., II, кн. 10.

Здрав живот", орган на бълг. вегетариански съюз и на Соф. дружество. „Природолечение".

Излезе от печат книгата „Дванадесет Баби" от Олга Славчева, цена 25 лв. Намира се за продан в книжарниците на Чипев, Данев и книгоиздателство „Хемус", също и при авторката, ул. Върбица" № 10.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...