Jump to content

ВЕСТИТЕЛ ПОДАРЪК - ХЕЛМИРА


Recommended Posts

Вестител

 

Хелмира

О, искам да те виждам всеки ден!

 

Щом отворя очите си от сън, ти да си при мене. На Теб да разказвам тъгите и радостите си, на Теб да изповядвам погрешките си и от Теб да приема всякоя похвала.

 

Когато съгреша, Ти ме укорявай. И тогаз дори, от Твоите устни капе меден сок.

 

С Теб искам да бъда всеки ден. И в сън Твоя образ искам да съзерцавам. И ето, ти си ме посетил сега. В златна чаша, обсипана с брилянти, ме напояваш с елексир. Слънчев елексир донесе Твоят дар. Колко са прекрасни Божиите пратеници! Tе носят звезден ореол около лицето си. Аз дори не зная, как де ги посрещна. Склоних се дълбоко и целунах земята. Може би съм смешна, но не зная, как другояче.

 

Мисля, че е пратеник, а самия Ти си.

 

Ти не казваш това, но аз зная – моето сърце Те позна. Като пратеник идеш, а като възлюбен ми се изявяваш. От Твоето слово аз ставам и се възправям. Твоят поглед дава сила на моите оклюмали криле. Ти отново укрепяваш мишците ми и върху бранните одежди, с които ме обличаш – запасваш остър меч на бедрото ми. Ето аз тръгвам с Твоите светли легиони.

 

18.1.1933

 

Подарък

 

Повярвайте ми, дружки мои, че аз съм щастлива. Аз станах тайнствено щастлива. Подариха ми богатството на всемира. Когато вървя, подтичвам от радост. Струва ми се, че въздухът цял е мой и виждам, как ми кима слънцето. Даже когато е тъмна нощта и няма звезди, мога да ходя със затворени очи, – не бих се препънала, защото душата ми излъчва светлина и щастието ме носи на ръце. То е с мен. У мен. Аз мога да ви дам от него, стига вие да поискате и стига то да пожелае това.

 

Аз съм тайнствено забогатяла, ден след ден, сълза след сълза... И сега аз се чудя на тази светла и чиста струя на живота, която ме прониква. И искам двойно по-големи сили, за да мога да нося щастието, или да се удържа върху летящата му златна колесница. Устните ми онемяха от радост – възхитена стоя всред новия храм. Тук става мълчаливо свещенодействие и се чува само туптенето на сърцата.

 

16.1.1933

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...