Jump to content

ПОЛУЧЕНИ В РЕДАКЦИЯТА КНИГИ И СПИСАНИЯ


Recommended Posts

ПОЛУЧЕНИ В РЕДАКЦИЯТА КНИГИ И СПИСАНИЯ

 

Нова книга от Сър Оливер Лодж

 

Тая година, след 9 годишен труд, той е обнародвал новата си книга върху отвъдния свят. Той е сега на 81 година. В тая книга той разглежда всички въпроси, свързани с безсмъртието на душата и обяснява, как се примирява приемането на отвъдния свят с данните на положителните науки, за чието изучаване той е посветил голяма част от живота си.

 

 

 

„Le monde des Grandes Ames” от Беинса Дуно. София, 1933. Цена 15 лева. Същата в есперантски превод:

 

„La mondo de la Qrandaj ftnimoj”. - Цена 15 лева.

 

 

 

И двете се доставят от редакцията.

 

 

 

Радваме се, че излязоха френският и есперантски преводи на „Светът на Великите Души", тая малка, но много съдържателна книжка. Тая книга не трябва да се чете, но проучва. Върху всяко изречение човек трябва да се спре надълго, за да вникне в глъбините му: всяко изречение е вярно буквално, но същевременно представя символична дреха на една вечна реалност. Ето една настолна книга; човек често трябва да размишлява върху нейните изречения. Истините, изложени в нея, са вечни ценности, които показват пътя за събуждането на душата, пътя за разкриване на скъпоценностите, които тя крие в себе си. Тая книга показва пътя към изворите на Светлината, Свободата, Истината, Красотата и Живота. Дългата работа с тая книжка събужда възвишената човешка природа и във връзка с това действува укрепително и върху здравето.

 

Тя е книга за дълбоко размишление.

 

 

 

2. „В царството на живата природа”, София, 1933 година. Цена 15 лева. Доставя се от Жечо Панайотов, ул. „Опълченска" 66, София. Тя е ново издание на „Силите на живата природа”, но с големи допълнения и разширения.

 

Съдържание: 1.Влиянието на слънчевата енергия. 2.Сегашното положение на човечеството. 3.Сравнителният биологичен метод. 4.Старото и новото човечество. 5.Пред новата епоха. 6.Умът, сърцето и волята. 7.Повече съзнание и светлина! 8.Разумните сили в живата природа. 9.Към великата цел. 10.Разумният живот.

 

Десетте статии на тая книга хвърлят светлина върху много важни въпроси на съвременния живот и посочват методите, по които да излезем от сегашното хаотично положение и да влезем в един живот на хармония. Основната идея, която като червена нишка минава през всичките статии, е: Изучете природните закони, наредете живота в съгласие с техните вечни повеления и ще дойдете до един нов красив мир. В отделните статии тая основна идея е прокарана в разните области на живота.

 

 

 

Човешкият Дух. Беседа от Учителя, държана на 3.XI.1926 г. Цена 5 лева. Доставя се от Ж. Панайотов, Опълченска, 66, София

 

ПРОДЪЛЖАВА СЕ ЗАПИСВАНЕТО АБОНАТИ ЗА VII ГОДИШНИНА на сп. „ЖИТНО ЗЪРНО"

 

Поканват се всички абонати да внесат абонамента. С това ще улеснят редакцията и едновременно ще услужат на великата кауза, за която ратува списанието, а тая кауза е: разпространение идеите на новата култура, на новото човечество!

 

Годишен абонамент 80 лв. в предплата, за странство — 1 долар.

 

Всичко се изпраща на адрес: Редакция на списание „ЖИТНО ЗЪРНО",

 

пощенска кутия № 271 – София.

 

Redaction et administration „J1TNO ZERNO"

 

Bolte postale № 271 - Sofia (Bulgarie).

 

Печатница „ВЕНЕРА", ул. „Позитано" № 3, София

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...