Jump to content

А ТИ ?- ТЕОФАНА


Recommended Posts

А ТИ?

Защо ти е слугиня? А ти? – Има ли от тебе по-добра слугиня? От тебе, майката-царица?

Детето ти да бъде здраво, ти с любящите си царски пръсти чинийката измий! Мисълта ти царска да присъствува: Здраво да бъде и умно моето дете! С любов я изплакни, с любов я избърши! С любов се докосни до всичките му дрешки I До всичко, до което твоето дете ще се докосне! И кърпичката му с любов ти изпери и изглади! И винаги умът ти да присъствува: В светлината на великата природа да живее!

Твоите царски пръсти, твоите царски мисли ще изградят това, което слугинята не може

* * *

А кога детенцето си къпеш, или преобличаш, мисли за чистотата – Бог каквато я познава! Утринната му закуска кога даваш, или му приготвяш храна за обяд, мисли за силите, кои природата е вложила в нея! За тях мисли! И дай му я така, както тя я дава! Недей с подправки ти разваля неговия вкус! – На своето дете! – Така: Красива! Чиста! – Чисто и красиво то да бъде! Царския ти ум красивото в красивия живот, в твоето дете да влей ! И чистото!

Но тук не свършва твоята служба. Царството ти безпределно е.

Кога детенцето си в люлката полагаш, или го вземаш на ръце, мисли, че в Божиите ръце го ти полагаш, поемаш го с Неговите ръце. Когато го в училище изпращаш, или на дълъг път, остави разумната природа спътник покровител да му бъде! Друго не мисли!

* * *

А приказчица когато започне да чете, или пък някоя и друга книжка, вниманието си царско обърни, и прочети ги първо ти! Да знаеш! Царицата да знае, какво из царството се върши. Чрез книжките е лесно царството ти да се раздели. А ти внимавай! Вниманието ти царско да присъствува! Съгласие да има! Единство! Както в природата единството: По свой път, но всичко към една и съща цел да се стреми!

Защо ти е слугиня. – А ти?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...