Jump to content

ИЗ "ЖИВОТО СЛОВО"


Recommended Posts

ИЗ ЖИВОТО СЛОВО

Не късай без позволение чужди плодове. Не бъркай без позволение в чужди каси! Това е закон! Нарушиш ли този закон, ще си причиниш нещастие.

Но, минеш ли покрай някоя градина или лозе, извикай господаря. Сам да ти откъсне един грозд. Сам да ти го подаде. Така, ти получаваш и плод, и Божието благословение.

Това, което господаря ти дава, то се благославя.

* * *

Когато минеш покрай Божественото лозе, не бързай! Не бързай сам да си откъснеш! Никой да не види. Почакай! Час, два, три. Докато стопанина дойде. Сам да ти откъсне един грозд, и с ръката си да ти го подаде.

Ако сам откъснеш, ще вземеш само един грозд и ще бягаш. Ако стопанина дочакаш, може и цяла кошница да имаш- И ще ти каже стопанина: „Заповядай и друг път".

Такива са правилата на Божествения свят.

* * *

И така, щом влезеш в чужд дом, ще бъдеш внимателен към душите на хората в този дом. Ще бъдеш внимателен към техните мисли и чувства. Ще ги пазиш. Това е нещо свещено!

Всички хора искат да бъдат обичани. Но обичта е градина. Тя е лозе, насадено с най-хубавото грозде. Как ще бъдеш обичан, ако без позволение късаш от тях?

Бъди внимателен към господаря на тази градина. Поздрави го само. Ако той желае, ще ти предложи от своите плодове – от своята обич.

Така, ти получаваш и плод, и неговото благословение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...