Jump to content

ИЗ ЖИВОТО СЛОВО - ТОВА Е ЛЮБОВ


Recommended Posts

ТОВА Е ЛЮБОВ

Любовта. Новата й форма. —

Да знаят всичките мъже, жени - че са братя и сестри. Да си помагат. Да се вдъхновяват. Да бъдат стимул и условие един за друг. Когато мъжът срещне една жена, тя да породи най-светлите мисли и благородни желания у него, и когато жената срещне един мъж, да се въодушеви от най-възвишени чувства и стремежи.

Това е Любов.

Новата форма на Любовта.

* * *

Жената е условие за прогреса на мъжа. Мъжът е условие за прогреса на жената. И двамата, мъжът и жената, са условие за прогреса на човека. По този начин нещата имат смисъл.

Децата ? - Децата са условие за прогреса на майката и бащата. Не може майката да бъде майка, не може да прогресира, ако няма дъщеря. Не може и бащата да прогресира, да бъде баща, ако няма син. Не може домът да прогресира, ако няма деца.

* * *

Сърцето е условие за прогреса на ума. Умът е условие за прогреса на сърцето. И двете, умът и сърцето, са условия за прогреса на човека. А външният живот е израз на това, което е вътре.

Волята? - Тя е условие за прогреса на ума и на сърцето. Не може сърцето да бъде сърце, не може да прогресира, ако няма чувство. И умът не може да прогресира да бъде ум, ако няма мисъл.

Това е Любов. Новият ù израз: Хармонията между мъжа, жената и детето; хармонията между ума, сърцето и волята.

Външният живот е израз на това, което е вътре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...