Jump to content

ИЗ "ЖИВОТО СЛОВО"


valiamaria
 Share

Recommended Posts

ИЗ ЖИВОТО СЛОВО

Да мисли! Човек трябва да мисли!

Кога? - Всеки момент, веки час, всеки ден. Най-елементарното нещо за човека е да се научи да мисли. Щом мисли, това показва, че идеята за Бога е влязла вече в неговия ум.

Да мисли! Човек трябва да мисли! Да има идея за Бога!

* * *

Единственият, който мисли, е Бог. Понеже мисли, Той е щастлив. Понеже е мислил, Той е създал свършен свят. Тъй както е създаден светът, това говори за правата мисъл на Великия.

Не трябва да питаме, защо светът е създаден така, а трябва да питаме защо е създаден.

Защо е създаден светът?

Да мислим.

* * *

За да покаже че обича, човек трябва да учи. Който се учи, той има любов. Който не се учи, той няма никаква любов. Пробният камък на любовта е учението.

* * *

Процесът на мисълта трябва да проникне дълбоко в битието на човека, който всяка сутрин, при ставане още, трябва да си каже: Аз трябва да мисля като Бога. Трябва да обичам тъй, както Той обича. Защо? - Защото само с Любовта, която е проявил, Бог е творил, работил, създал цялата вселена. Само с Любовта, която е имал, Той е могъл да вземе пред вид нуждите и на най-малките същества и да ги задоволи.

Всичко в света, цялата вселена е резултат на Божията мисъл. Като мислил стотици, хиляди и милиони години, Той създал нещата така, както ги виждаме днес.

Да мисли! Човек трябва да мисли! Да има идея за Бога!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...