Jump to content

ИЗ "ЖИВОТО СЛОВО"


Recommended Posts

ИЗ ЖИВОТО СЛОВО

Да мисли! Човек трябва да мисли!

Кога? - Всеки момент, веки час, всеки ден. Най-елементарното нещо за човека е да се научи да мисли. Щом мисли, това показва, че идеята за Бога е влязла вече в неговия ум.

Да мисли! Човек трябва да мисли! Да има идея за Бога!

* * *

Единственият, който мисли, е Бог. Понеже мисли, Той е щастлив. Понеже е мислил, Той е създал свършен свят. Тъй както е създаден светът, това говори за правата мисъл на Великия.

Не трябва да питаме, защо светът е създаден така, а трябва да питаме защо е създаден.

Защо е създаден светът?

Да мислим.

* * *

За да покаже че обича, човек трябва да учи. Който се учи, той има любов. Който не се учи, той няма никаква любов. Пробният камък на любовта е учението.

* * *

Процесът на мисълта трябва да проникне дълбоко в битието на човека, който всяка сутрин, при ставане още, трябва да си каже: Аз трябва да мисля като Бога. Трябва да обичам тъй, както Той обича. Защо? - Защото само с Любовта, която е проявил, Бог е творил, работил, създал цялата вселена. Само с Любовта, която е имал, Той е могъл да вземе пред вид нуждите и на най-малките същества и да ги задоволи.

Всичко в света, цялата вселена е резултат на Божията мисъл. Като мислил стотици, хиляди и милиони години, Той създал нещата така, както ги виждаме днес.

Да мисли! Човек трябва да мисли! Да има идея за Бога!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...