Jump to content

УЧИТЕЛЯТ ГОВОРИ - СВЕЩЕНИЯ ОГЪН


Recommended Posts

УЧИТЕЛЯТ ГОВОРИ

СВЕЩЕНИЯТ ОГЪН

В света има един свещен огън, който гори с пламъка на безсмъртието.

В този свещен огън древните - мъдреци и пророци са виждали върховното изявление на Бога.

„Нашият Бог е огън пояждающ", се казва в Писанието.

И наистина, този огън пояжда, но какво? - Смъртното, тленното, греховното.

Когато той действува в света, едни от хората изгарят, други се стопяват, а трети оживяват и възкръсват.

Всички велики, безсмъртни души, когато излизат от Бога, носят този свещен огън в себе си. Където и да отидат в необятната вселена, те работят с него.

И всички тези души имат само едно понятие за него:

Свещеният огън е огънят на Любовта. Любовта носи свещения огън. А свещеният огън носи живота. Животът е израз на свещения огън.

Ето защо, дето гори свещеният огън, там се проявява и любовта, там се проявява безсмъртният живот, там растат и зреят плодовете на Духа.

Този огън изпълва цялото пространство. Защото той е, който подържа живота.

Той гори и в човека. И докато той гори, човек е здрав, бодър и весел. Всичко у него става хармонично - и хранене, и кръвообращение, и дишане. Чувствата са правилни, мисълта е правилна, постъпките правилни.

Свещеният огън образува една приятна топлина в човека. Когато той гори, човек се чувства крайно разположен. В него настъпва едно състояние на хармония и пълен мир.

Изчезне ли този мир в душата на човека, това показва, че той е изгубил свещения огън и е влязъл в обикновения огън. А обикновеният огън гори и изгаря - той образува дим, сажди и пепел.

В свещения огън няма абсолютно никакъв дим. Той носи една приятна топлина, от която лъха живот.

Ето защо, когато свещеният огън гори в човека, у него изчезва всяко недоволство, съмнение и гнет. Яви ли се и най-малкото недоволство и неразположение в човека, това е вече признак, че той е вън от свещения огън.

В свещения огън абсолютно всички мисли, чувства и желания са хармонични.

Човек тогава изпитва онова, което се нарича райско блаженство.

И действително, немислим е мира у човека без свещения огън. Немислима е разумността у човека без свещения огън. Немислими са без него любовта, вярата, надеждата, милосърдието, кротостта. Немислима е, с една реч, проявата на коя да било добродетел, без свещения огън.

Всички тези добродетели растат и се развиват при свещения огън. Без него всичко престава да расте.

Ето защо, човек не може да живее един добър живот, в който добродетелите се проявяват, ако в него не е запален свещеният огън.

Човек няма какво да пали свещения огън. Той трябва да се научи само да го подържа. Защото сам по себе си този огън никога не гасне.

А онова, което най-добре подържа свещения огън в човека, то е вярата, то е любовта, то е надеждата, то е знанието, мъдростта, то е истината.

Невидимият свят сега действа чрез огъня. Той употребява огъня като най-мощно средство за пречистване на човека и земята.

И земята вече навлиза в една нова зона, в която материята е в девствено състояние. Тук всички неща ще се пречистят и преустроят. Огънят, който сега е на земята, ще възпламени материята, ще я пречисти и трансформира, за да стане тя годна да отговаря на по-интензивните трептения на новия живот. Всичко което устои на мощните токове на божествения огън, ще остане за живот, а онова, което не може да издържи вибрациите на тази огнена вълна, ще бъде изхвърлено като ненужна сгур. Защото и в пространството има канали, по които се изхвърлят нечистотиите и отпадъците на живота.

Разбира се, температурата на този огън не може да се измери с никакъв уред. Тя е много по-висока от температурата на слънцето.

Ала само този огън е в състояние да пречисти сърцата и умовете на хората и да подготви земята за разцвета на една нова култура. Само след като земята мине през този огън - а това ще трае векове - тя ще навлезе в една нова епоха.

Което е вярно за земята и човечеството, като колективно цяло, е вярно и за отделния човек. Не може да дойде у него новият живот, докато не се запали в душата му свещеният огън.

Но пламне ли у него свещеният огън, той става магнетически привлекателен за всички, и всички хора са готови да се притекат на услугите му.

Мислете за свещения огън, в който Бог се проявява!

Мислете за свещения огън, който носят всички съвършени души - и поддържайте го.

Поддържайте го, защото с това ще поддържате и живота си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...