Jump to content

НОВИ ХОРИЗОНТИ В БИОЛОГИЯТА


Recommended Posts

НОВИ ХОРИЗОНТИ В БИОЛОГИЯТА

Напоследък е излязла една книга в Дрезден под заглавие: „Чувствителни кристализационни процеси като доказателство за строителните сили в кръвта", от Еренфелд Пфайфър. Книгата има 66 страници и е снабдена с 36 таблици, сдържащи 105 фотографии.

Професор Др Капф нарича резултатите от изследванията на Пфайфър просто сензационни, понеже те отварят съвсем нови хоризонти както за биологията, тъй и за медицината. Тия резултати са изненадали мнозина учени. Самият автор към края на книгата си казва: „Нямам за цел да напиша една сензационна книга, а да изложа факти, които са плод на дългогодишна сериозна работа". Тия опити доказват строителните сили действуващи в кръвта, както и в разните други тъканни течности в животинското и човешкото тяло, в растителните сокове и пр.

Основният метод на изследването се състои в следното: Имаме разтвор на някоя сол. Най-често при опитите се употребява разтвор от меден двухлорид. Като оставим този разтвор да кристализира, получават се нормални кристали. Но ако към разтвора прибавим някой сок от организъм, получават се кристали съвсем обезформени, но винаги постоянни при прибавка на един и същ вид сок.

Загадъчното се състои между другото в това, че като се прибави към разтвора от меден хлорид минимална доза и даже хомеопатична доза от сок на организъм, например от кръв, получава се изменение на кристалните форми, Например ако турим три капки кръв в един кубически сантиметър вода, от получената течност вземем само три капки и прибавим в 10 куб. см. 30 процентов разтвор от меден хлорид, ще се получат изменения в кристалните форми. Същото ще се получи, ако в такъв разтвор от меден хлорид прибавим само една капка от този или онзи растителен сок.

Интересното и важното е, че при прибавка на растителен сок се получават кристали от меден хлорид, различни за разни видове растения, тъй че по начина, по който са се изменили кристалните форми, може да се определи, от кое растение е взет сокът.

Друго. Ако сме прибавили кръв, то друго е действието на кръв от здрав човек, и друго от тая на болен човек.

А най-интересното е, че ако се употреби кръв от болен човек, то по формата на кристалите може да се определи вида на болестта и мястото на болестта! Тук вече идваме до една по-дълбока област в биологията. Получените образи са различни, когато се касае за рак в стомаха или червата, туберкулоза в ларинкса или бъбреците и пр. Като станат определени, какви форми се получават при разни болести и разни заболели органи, то лесно по-нататък можем да определим по тия получени форми вида на болестта и после можем да потвърдим това чрез допълнителна диагноза. Всичко това би било на пръв поглед неприемливо и невероятно, ако тия опити не се потвърдиха и от лекари, между другото от професор д-р Трумп - Мюнхен. Трябва да се знае, че тая книга е плод на изследване през повече от 10 години, на 30,000 опита и на изследване на 400 случаи на болести, контролирани от лекари.

Този метод може да се употреби за определяне диагнозата на болестите и от друга страна тия резултати събуждат за разглеждане много теоретически въпроси за характера на силите, които действуват, в организма. Когато човек прегледа и проучи 105-те фотографии в таблиците, то неволно си спомня за един друг метод за определяне на болестите, а именно за ирисовата диагноза - определяне вида и мястото на болестта по петната на ириса, при което фигурите за разните болести са локализирани в определени точки на ириса.

Разбира се, между двата метода има голяма разлика, но и двата метода засягат въпроса за по-дълбоките строителни сили в организма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...