Jump to content

07. ЕКСКУРЗИЯ С УЧИТЕЛЯ ДО ЧЕРНИ ВРЪХ 23.IX.1941 г. за 4 дни


Recommended Posts

ЕКСКУРЗИЯ С УЧИТЕЛЯ ДО ЧЕРНИ ВРЪХ 23.IX.1941 г. за 4 дни

 

Бяхме около 9 души и следобед на 23.IX. стигнахме Черни връх. Настанихме се в общата стая за туристи, а Учителят — в стаята на наблюдателя. На другия ден, рано се упътихме за Резньовете (два върха) на разстояние 20 минути от Черни връх. Имаше мъгла и прекарахме в размишление и молитва. След това, Учителят каза: Човешката душа е безплодна, когато не е изпълнена с Божията Любов и Дух. Тогава човек се чувствува като чужденец на земята. Затова, всичко каквото правите: ядете, пиете, лягате, ставате и пр., правете го за Слава Божия. Първо, тогава ще ви посети ангел (Любовта), а после Духът, който се вселява. След беседата направихме гимнастика и след това се върнахме.

 

Като седяхме в наблюдателницата, Учителят каза: "Ако някой е бил разбойник 20-30 години и след това е престанал да бъде такъв, то признаците му на главата и лицето като разбойник изчезват, а на ръцете остават. Когато Сатурновата линия на ръката излиза от лунния хълм, други са факторите на човешкия живот, а когато излиза от средата, от където излиза линията на живота, той самият предимно си е фактор на своя живот. Човек трябва да се хармонизира с физическия свят, а не да излиза от него. Двете уши на човека не са еднакви и когато дясното ухо е по-голямо, това показва по-голяма активност сега, отколкото в миналото. Значи, лявото е миналото, а дясното — настоящето. Има разумни сили зад всички процеси.Не казвайте, че няма кой да ви обича, защото не е вярно това — светлината ви обича, въздухът, земята, Бог ви обича, защото светлите Същества идват при вас. Помагат ви и си отиват след това. За всички същества има архива. Ръководителите на кармата, като видят, че някой човек се въплъщава на земята и има нужда от мекота, нареждат така детето, че то да получава повече от майка си, а твърдост от баща си. Но предопределението никак не ограничава нашата воля.

 

Много мъчно е да се откаже човек от един навик. Трябва да му дойде голямо страдание, за да се отучи от него. Когато човек прави зло, той сам се ограничава, защото не върви в съгласие със законите на природата.

 

Черни връх е висок 2286 м, а Резньовете са с 4 м по-ниски.

 

Светия е този, който възприема Божествената светлина разпръсква я наоколо и се образува ореол. Ако простите на някого и ви е неприятно да го срещнете, това не е прощаване за Бога. Ще го обичате, и ще оставите това, заслужава или не. Значи, да простиш и да обичаш, това е доста трудна работа, но вие трябва да разрешите тази малка задача. Защото сега с малко можете да я разрешите, а после и с много няма да можете да я разрешите. Обичайте, когато ви е добре и когато не страдате. Бог, като ви е пратил на земята, той е мислил за вас и не ви оставя. Вие сте на земята в една опитна школа, това е една много трудна наука, но веднъж като я научите, тогава всичко ще се оправи. Все едно че търсите някого, но не знаете улицата и номера. Този, Когото търсите е Бог. Улицата, това са ангелите, а номерът, това са добрите хора. Та каквито и мъчнотии да ви дойдат, благодарете, защото те са материали, с които трябва да боравите. Щом влезете в духовния живот и почнете да напредвате, ще дойдат и тъмните сили (противоречията) да ви изкушават. Но Бог тогава пък ще дойде да работи върху вас. Това е закон.

 

Страданията са за едни изпит, а за други — изправление. Значи, целия живот за човека е една велика школа за учене.

През хубаво време обикаляхме околностите. Незабелязано и в радост минаваха часовете в тези Божествено чисти, незабравими места.

 

Благодарим на Учителя, че ни научи да обичаме планината и да я ценим. В древността, всички, и Учител и посветени са отивали на планината, за да почерпят сили и вдъхновение за работа, да получат просветление и нови идеи. На такава височина става голяма промяна с човека, той се преобразява и светлина нахлува в него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...