Jump to content

26. РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ НА МУСАЛА 1929 г., юли


Recommended Posts

РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ НА МУСАЛА 1929 г., юли

 

Когато човек работи върху себе си, това е приготовление за служене на Бога и пак може да се вземе за Божествена работа. Човек трябва да отвори вътрешния си извор (разумността) и да работи в духа на свободата (без принуждение). Връзката си с Бога той постоянно трябва да я прави (подновява), всеки ден, непрекъснато. Когато човек почне да служи на Бога (да работи между хората), тогава той ще влезе във връзка с всички напреднали същества, които Му служат, защото ще бъде в хармония с тяхната дейност — Бог е един и съдържа всичко в Себе Си.

 

Славяните сега трябва да възстановят истинската си набожност и Любовта у тях трябва да потече, като някое море, като океан. — Бог е огън, който твори и създава за ония, които разбират, а за ония, които не разбират е огън всепояждащ. Да влезем във връзка с Бога ще каже, да вземем пример от Него и да правим това, което прави Той и напредналите същества, да работим като тях.

 

Не се стремете да правите хората доволни, но давайте всичко умерено. Който издържа — побеждава, трябва ви издръжливост. На екскурзия трябва да имате термос. На Петровден има специфични енергии от Слънцето. В еднообразието човек погрознява. Човек като остарява, би трябвало да се разхубавява духовно. Благодарете на Бога, че ви е дал живот и имайте търпение, за да се изчистите. А за това се изисква издигане на съзнанието ви и вяра — Бог воюва заради нас и понякога ни отстъпва. Той бди над нас и ценните неща никой не може да ни ги вземе (качествата). Във всяка ваша екскурзия и ангелите и светиите вземат участие. Божиите пътища са неузнаваеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...