Jump to content

26. РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ НА МУСАЛА 1929 г., юли


Recommended Posts

РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ НА МУСАЛА 1929 г., юли

 

Когато човек работи върху себе си, това е приготовление за служене на Бога и пак може да се вземе за Божествена работа. Човек трябва да отвори вътрешния си извор (разумността) и да работи в духа на свободата (без принуждение). Връзката си с Бога той постоянно трябва да я прави (подновява), всеки ден, непрекъснато. Когато човек почне да служи на Бога (да работи между хората), тогава той ще влезе във връзка с всички напреднали същества, които Му служат, защото ще бъде в хармония с тяхната дейност — Бог е един и съдържа всичко в Себе Си.

 

Славяните сега трябва да възстановят истинската си набожност и Любовта у тях трябва да потече, като някое море, като океан. — Бог е огън, който твори и създава за ония, които разбират, а за ония, които не разбират е огън всепояждащ. Да влезем във връзка с Бога ще каже, да вземем пример от Него и да правим това, което прави Той и напредналите същества, да работим като тях.

 

Не се стремете да правите хората доволни, но давайте всичко умерено. Който издържа — побеждава, трябва ви издръжливост. На екскурзия трябва да имате термос. На Петровден има специфични енергии от Слънцето. В еднообразието човек погрознява. Човек като остарява, би трябвало да се разхубавява духовно. Благодарете на Бога, че ви е дал живот и имайте търпение, за да се изчистите. А за това се изисква издигане на съзнанието ви и вяра — Бог воюва заради нас и понякога ни отстъпва. Той бди над нас и ценните неща никой не може да ни ги вземе (качествата). Във всяка ваша екскурзия и ангелите и светиите вземат участие. Божиите пътища са неузнаваеми.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...