Jump to content

29. РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ НА ИЗГРЕВ


Recommended Posts

РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ НА ИЗГРЕВ

 

Учителят казва: Ако не сте доволни от това, което ви е дадено днес и искате повече, за да се осигурите, това не е в Божествения порядък. Злото е в това, когато човек живее изключително само за себе си и забравя да живее за другите. С безлюбието на хората е влязла смъртта. Най-хубавото нещо за човека е да обича. Любовта е мощна сила и онзи, който те люби, нищо не иска от тебе, той се радва, че дава от Любовта си. Бъдете проводници на Божията Любов и обич. Дървото на живота е Любовта и в човека има нещо Божествено. При Любовта няма лъжа, при нея човек има мир в ума, сърцето и душата си, тя доставя всичката им храна и при каквито и условия да се намира, той може да се приспособи тогава. В Божествения свят най-първо трябва да изпратиш любовта от теб и обичта идва след това непременно при теб и човек се радва тогава, че люби и обича. Тук на земята, човек е на пансион и тя е най-хубавото училище. Трябва да ви дадат диплом тук, за да ви освободят, иначе и да отидете на онзи свят, пак ще трябва да се върнете и докато не го получиш, не можеш да се освободиш, т.е. трябва да се научиш да живееш добре! И колкото по-дълго живееш, трябва само да се радваш и учиш.

 

Например: Ако човек е красив и употреби красотата си за общо добро, то е хубаво; същото е, ако той е умен, силен, богат, а не да искате това за вас и ваша изгода, да поправите само своите работи.

 

Ние трябва да вършим Волята Божия и да живеем добре. При смъртта, животът започва да се изтегля от краката и ръцете нагоре към горния край на главата и оттам излиза. Има една нишка, която съединява Духа, пъпа и когато тя се скъса, човек умира. Лошото е, когато човек умира преждевременно, защото той трябва да остане тук на земята, докато се изпълнят годините му. Само когато човек си замине навреме, тогава е вече развързан и отиването му в онзи свят е благословение, може значи да работи там. Там, никой не се нуждае от нищо и привилегия ще бъде за вас, някой да ви поиска нещо. На кому ще можеш да помогнеш тогава? Та всички заминали идват тук на земята да работят — затова трябва да работите и да бъдете духовни (за другите) да работите.

 

Давайте любовта си на другите в най-красиви форми, като една най-красива сила в себе си. Не очаквайте да ви разбират, давайте и после ще видите резултатите, защото винаги има резултат. Няма по-хубава дружба в света от дружбата с Бога.

 

Онези, които обичат Бога, у тях спор няма. Когато обичаш Бога, тогава хората ще те обичат. Бог не може да се ограничи в своята благост!

 

Той повдига хиляди паднали души, които са уповавали Нему. Той е верен и Истинен към тях.

 

Чистотата е израз на съвършен живот. Най-голямото благо, което има човек от Бога, това е живота. Най-голямата благодарност, която човек може да даде за този живот е работата, защото, който работи — обича, а който разбира — живее.

 

Велик закон е: да зачиташ работата на другите и колкото сте по-внимателни към работата на другите, толкова Невидимия свят ще бъде по-внимателен към вашата. Само който разбира, той работи. Колкото мисълта ви е по-светла, толкова тя е по-разумна и колкото сърцето ви е по-топло, толкова то е по-благородно.

 

Всичко, което Бог допуска в живота ви, вярвайте, че Той ще го обърне на добро. Винаги знайте, че има предупреждение от невидимия свят. Щом човек не може да поправи една своя грешка — да преобрази глупостта в разумност, той значи не е свободен. Върху всеки човек работи едно светло същество и тези светли същества чакат момента да се проявят. Хората в шестата раса ще живеят по Любов. Аз проповядвам за един свят, в който живея и го виждам. Човек, който говори истината не бърза, а който лъже — винаги бърза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...