Jump to content

РЪЦЕТЕ НА АНДРЕ МЕЛЛОН И НА БОБИ ДЖОНС


Recommended Posts

Ръката на Андре Меллон

GZ_11_9_1.JPG

Един друг умствено-динамичен натюрел имаме в Андре Меллон. В него умът преобладава над динамичното. Ние познаваме Меллон, големият финансист и богаташ на САЩ. Той е бил вече един от най-богатите хора в света, когато е бил повикан да застане начело, на финансите на Съединените Амер. държави. По времето на президентите Хардинг, Кулидж и Хувер е бил държавен секретар на съкровището. През 1932 год. е бил пратен като пълномощен министър в Лондон.

Звездата на Аполоновия хълм, непосредствено под основата на едноименния пръст, както и клончето, което от линията на Сатурн се насочва към Аполон, говорят твърде ясно за големия успех във финансовия живот на Андре Меллон. Звездата на Аполоновия хълм сведочи, въобще, за големи постижения в живота. Те могат да бъдат постижения в областта на изкуствата, науката и пр., но винаги са свързани с материални успехи.

Ръката на Боби Джонс

GZ_11_9_2.JPG

В лицето на Боби Джонс, ние разпознаваме още на пръв поглед двигателния натюрел. В неговото продълговато лице, силно развити форми (костна система) и мускули, се чете характера на човек с дълбоко чувство към делото, към което има едно непосредствено отношение. В него любовта към делото създава живата интуиция кое кога и как да направи. Джонс не е чист натюрел. Към двигателното, динамичното у него се примесва и умственото - той е едно хармонично съчетание между двигателен и умствен натюрел. Високото и пластично чело, носът и оживените от мозъка мускули на лицето му, говорят красноречиво за умствения дял в неговия натюрел. На ръката му виждаме характерно потвърждаване на казаното вече - на неговия двигателен и умствен натюрел. Линията на ума, която у чистите умствени типове отива винаги към лунната издигнатина, тук извива към Марсовото поле.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...