Jump to content

Recommended Posts

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ

Дългата кутия

Госпожа Е. К. от град В. разказва:

Бях учителка в село Б., околия в. Това беше през 1910 година. Сестра ми беше се преселила отвъд преди 2-3 месеца. Аз страдах от късогледство. Веднъж си загубих очилата. А без тях не можех. Т ми бяха много необходими. И затова много се безпокоях. Една нощ сънувам сестра си. Тя ми каза: „Защо се безпокоиш? Очилата ти са в дългата кутия!"

Като се събудих сутринта, погледнах портрета ù, понеже той беше до кревата. И като видях портрета, изведнъж се сетих за съня и си го повторих.

Но аз не помня да имам дълга кутия! Аз съм в чужда квартира като наемателка. Започнах да търся; чувам един звук откъм бюфета. Този звук прилича на бръмчене на жица. Като се приближавам към бюфета, звукът отслабва, а като се отдалечавам от него, звукът се усилва. Като дойда до противоположния край на стаята, звукът е най-силен. Този опит повторих три пъти.

По едно време отивам до бюфета и хващам долната му врата. Тя се отваря и виждам вътре дълга кутия и в нея очилата.

Предполагам, че майка ми е оставила очилата ми в тая дълга кутия, когато ми беше на гости. Тя е помислила, че бюфетът е на мое разположение и че дългата кутия е моя, а тя принадлежеше на хазяйката.

Намерената полица

Г-жа М. Ст. от София разказва:

Това беше през 1921. година в София. Изгубих полица за 52 хиляди лева. Тревожих се и цял ден я търсих и не можах да я намеря. Помня, къде бях я оставила и на това място търсих внимателно няколко пъти през деня и не я намерих. През нощта сънувам дядо си, който ми казва, като ме потупва по рамото: „Полицата е там, дето я беше оставила. Бъди сега спокойна. Стани и я намери".

Сутринта като станах, отидох при шкафа, отворих го, вдигнах един син лист и намерих под него полицата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...