Jump to content

ЖИВОТЪТ, ПЪТЯТ, СМЪРТТА


Recommended Posts

ЖИВОТЪТ, ПЪТЯТ, СМЪРТТА

 

* Онова, в което ти дълбоко вярваш и което дълбоко чувстваш в душата си, определя целия ти живот.

 

* Умът продължава живота. Ако човек мисли правилно, удължава живота си.

 

* Когато Словото стане плът, то видоизменя и самата плът. Истинският живот е този, в който Слънцето става плът.

 

* Животът се поддържа от Слънцето, но се пречиства от Луната.

 

* В животните се отразява човешкият живот и животинският живот се отразява върху нас. Хубавото, което имаме, го дължим на животните. А пък лошото, което те имат, го дължат на нас.

 

* Пропиляното време разваля живота.

 

* Вие можете да разберете смисъла на живота само след като сте се прераждали 777 пъти на Земята, и това са били епохални прераждания, в които сте извършили нещо велико. Знаете ли колко кардинални и колко обикновени прераждания трябва да мине човек на Земята?

 

* Относно водата аз зная, че тя се е образувала по Закона на присаждането. Както върху един глог може да се присади една хубава ябълка - ябълката не е произлязла от глога, но само е присадена на него. И когато химиците говорят за елементите и взаимодействието между тях, подразбирам Закона на присаждането. Всички елементи са присадки към известни сили на целокупния живот. Скършите ли тези присадки, вие ще имате истинските елементи или силите на великия живот, скрити в тях.

 

* Идеите дават вътрешния смисъл и красотата на живота.

 

* Хората не могат да разберат, че животът се продължава, като дават. Постоянно трябва да дават. И страданието продължава живота. Щом се жертват, от тази жертва се продължава животът.

 

* Който живее по Божествените принципи, ще бъде в мир и любов със себе си, с ближните си и с враговете си. Който люби врага си, е човек на бъдещата култура.

 

* Бог ме създаде добър. Петната, които имам, са мои. Ще изчистя петната.

 

* Къде е Небето? Небето е на Земята. От вас зависи да живеете едновременно на Небето и на Земята.

 

* Човек, който се жертва за една велика идея, вече живее в душите, в сърцата на хората - това е истинският живот.

 

* Кислородът на мисълта, сърцето и волята прави кръвта чиста. Кръвта ни е живот. С мисълта си ние създаваме една хубава течност - Еликсира на живота.

 

* Мисълта, идеята е важна в размишленията, но за живота е важно приложението на търпението, на послушанието, на доброто. А мисълта и идеите идват от Бога.

 

* Какво може да постигне човек в един живот? Има същества, на които им стига само една минута, за да преживеят целия ваш живот от 120 години.

 

* Когато никой не може да ви помогне - можете сам да си помогнете. Това е философията на живота.

 

* Човек иска да си поживее, да си има жена, деца, парици. Това е живот за себе си. Като дойде време да остане без никакъв апартамент, без никакви дечица, без женица и да е сам, тогава ще намери истинския път - да няма нищо. Само любовта да го крепи.

 

* Ако един ден ние успеем да разложим живота на неговите първоначални елементи, какво ще остане от него самия? Ще остане една възвишена, фина материя, хиляди пъти по-рядка от най-рядката физическа материя, каквато науката познава. Тази материя няма да съдържа вече никакви елементи в себе си, на вид тя ще бъде еднородна, проста, но силите, които ще действат в нея, ще бъдат разнородни. В такава среда именно живеят всички напреднали същества.

 

* По кой път да тръгнем? Пътят е един: този на Природата.

 

* Онзи, който търси късия и лесен път в живота, търси безсмисления път. Смисленият път е дългият път. Живият човек в природата има дълъг, дори безграничен път. И да бързате да стигнете до края бързо, не забравяйте, че той е начало на друг път, който е идеен. Роди ли се у вас мисълта, че ще дойдете до край, то е все едно да стигнете до една височина и оттам да се върнете към хората и да покажете колко много знаете.

 

* Смъртта не е нищо друго, освен излизане от един стар порядък на нещата. Непременно трябва да напуснем старото, понеже в една нехигиенична къща не може да се живее. Само че, когато влезем в новото си жилище, нашият ум, нашето сърце и воля трябва да бъдат подготвени, за да не го развалим.

 

* Умрял е някой и ние плачем за него. Какво е умирането? Ако на някой човек съблекат старите дрехи и го пратят на баня да се очисти, трябва ли да плачем, че е изгубил старите си дрехи и се е облякъл в нови?

 

* В Шестата раса хората няма да умират. При заминаване те ще се дематериализират.

 

* За да турим ред и порядък в нашия ум, в нашата душа, в нашето сърце, необходимо е да имаме Един, Който е път за всички.

 

* Хората умират не от бацили, а умират от безлюбие.

 

* Тръгнете по Божествения път. Обичайте Господа. Но как? - След като се нахраните, кажете: “Благодаря Ти, Господи, за хляба, който ми даде!” След като пиете вода, кажете: “Благодаря Ти, Господи, за водата, която ми даде!” След като изгрее слънцето, кажете: “Благодаря Ти, Господи, за светлината, с която ме озаряваш!” Чувате песен, музика, виждате художник да рисува, кажете: “Благодаря Ти, Господи, че ми даваш възможност да виждам всичко, което ме заобикаля.” Срещнете ли лош човек, кажете: “Благодаря Ти, Господи, че разбрах какъв не трябва да бъда!” Един ден вие много ще благодарите за лошите хора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...