Jump to content

ЗДРАВЕ, ИЗЦЕЛЕНИЕ


Recommended Posts

ЗДРАВЕ, ИЗЦЕЛЕНИЕ

 

* Ако ви кажа, че някой лекар лекува, ще ви заблудя. Лекарят не може да лекува, той само може да ви облекчи, да снеме товара ви, да ви постави в по-хигиенични условия. Природата лекува. Господ лекува.

 

* Ако ти храниш една отрицателна мисъл или каквато и да е омраза към когото и да е - все ще си болен и мъчно ще можеш да се лекуваш. Отрицателните мисли са лоши проводници на силите на човека.

 

* Заразата се явява там, дето има тъмни места. Болестите се дължат на нечистота и тъмнота.

 

* Болен си, защото си излязъл от Господа навън, защото не си спазил Божиите закони и природните закони. Ще отидеш при Господа и ще кажеш: “Господи, понеже не изпълнявам Твоята воля, затова се разболях. Сега ще я изпълнявам, за да оздравея.”

 

* Един ден, когато учените изучат законите на светлината и топлината, ще лекуват всички болести със светлинна и топлинна енергия. Няма да остане болест неизлечима.

 

* Във въздуха има един нов елемент, който сега (1931 г.) навлиза. Той е толкова лек, че навсякъде влиза и никъде не остава. С новото дишане ние ще възприемем този елемент. Чрез новото дишане алхимиците са търсили начин да удължат живота. При него трябва дълго време да задържаш въздуха и дълго да го издишваш.

 

* Всичко да се върши с любов и мярка, без пресилване - това е здраве.

 

* Вярата, смирението, любовта повдигат нисшите вибрации, бавните трептения на организма и са в състояние да излекуват и най-лошата болест.

 

* Човешката мисъл е в състояние да изпъди всякаква болка вън от тялото. Има сили в човешкия ум, които са в състояние да изхвърлят вън от организма всякаква зараза и всякаква болест.

 

* Тщеславният е болен, неизлечимо болен. Гневливият, завистливият, подозрителният, докачливият - също.

 

* По-добър масажист от ранните слънчеви лъчи няма. Когато се лекуваш със слънчевата светлина, ще мислиш само за Светлината. Че търговията ти не върви, че някой е болен, че друг казал нещо по твой адрес, това да е далеч, за да се ползуваш както трябва от лечебните й свойства.

 

* Всички болести, от които страдаме, са обвинителен акт срещу нас.

 

Болката с морфина изчезва, но не се лекува. Причината за нея идва от друго място, но лекарите не я знаят и затова не лекуват. Те успяват само да запушат болката.

 

* Божествени сили се крият в житото. Не може химикът да открие тези сили чрез анализ. Всички други храни са като допълнение на житото. Житото и ориза ще ядете без притурки. Животните не страдат от диабет, защото ядат просото естествено, без примеси.

 

* Гордостта е причина за много от заболяванията. Всички болести се лекуват чрез смирението. Човек се освобождава от болезнените състояния чрез смирение.

 

* Правилните постъпки увеличават кислорода в тялото.

 

Правилните чувства увеличават кислорода в сърцето.

 

Правилните мисли увеличават кислорода в мозъка.

 

* Вирусът не е клетка, той използва апарата на клетката, за да се храни и размножава, става й господар, и тя умира. Тогава той отива в друга клетка. Спокойствието, вярата, веселието, любовта гонят вирусите, гонят злото.

 

* Има мисли отровни, но има и чувства отровни. Има мисли, от които най-малката доза може да измени целия ви живот. Има отровни чувства, които, влезли веднъж във вас, цял живот ще са ви препятствие. Има отрови в мисловния свят, в духовния свят и най-много в човешкия свят. Нервни сте - това е отрова. Тревогата и страхът също са отрови. Ето откъде идват разни заболявания - душевни, сърдечни, умствени, телесни.

 

* Ще си избирате такава храна, която е най-чиста. Пазете се от пищната храна, но и от прекаленото гладуване.

 

* В мозъка намалява фосфорът, защото любовта е намаляла. Всичките елементи, които съществуват на физическото поле, които трябва да ги има в тялото, се подчиняват на любовта. Също и тези елементи, от които е създаден духовният и умствен свят.

 

* Ние пазим физическото си тяло - външното облекло, но не пазим другите тела, с които сме “облечени”. Сърцето също има тяло, както и душата. Човек не живее само с това тяло, което виждаме.

 

* Никога не яжте храна, която не обичате. Плодът, който обичате, действа лечебно.

 

Многото ядене спъва духовния живот. Човек, колкото повече напредва, толкова по-малко се храни. Малкото ядене действа лечебно.

 

* Потребни са три фактора, за да оздравее човек: Природата, Бог и самият човек. Лекарят е последният, който може да те излекува. След това идва обкръжаващата среда. Ако тия фактори са във вътрешна хармония, всяка болест може да се лекува. За да оздравееш, трябва много същества, видими и невидими, да вземат участие в твоето лекуване.

 

* Кажете на болестта: “В името на Господа, в Когото вярвам, заповядвам ти (на болестта) да излезеш от мен!”

 

* Всичко, което ферментира, живот не дава. Божествените неща винаги носят сила в себе си. Ще ядеш и пиеш неща, които Бог е създал.

 

* Лекувате се с лекарства - това не е лекуване. Това е упражнение. Лекуване е Христовото “Стани и ходи!”

 

* Щом човек се зарази, това показва, че неговата светлина не е толкова силна или неговата кръв не е толкова чиста. Заразата се явява там, дето има тъмни места. Здравето на човека във физическо, духовно и умствено отношение зависи от светлината, която свети в него, от неговия светилник. Умът може да се помрачи, а тялото боледува. Всеки човек, който е алчен за богатства, който е користолюбив, който завижда, който се страхува, има помрачен ум. Ако душата е пълна с Божествената, разумна любов, човек не може да изгуби светлината на своя ум.

 

* Няма по-хубаво лекарство от топлата вода, но трябва да знаете как да я възварявате, в какъв съд, по кое време. Водата е първият елемент на живота и е най-добрият негов проводник, еликсирът на живота. Лекарствата само подпушват болестта, водата лекува. Тя и всичките течности трябва да се пият на глътки. Водата да се сваля от огъня в момента на завирането - тогава, когато се отделя най-голямата й сила.

 

* Планинските слънчеви бани са за предпочитане, понеже ритъмът на Слънцето не е нарушен от астралния мисловен облак, който обгръща града.

 

* Чистотата (външна и вътрешна) е най-хубавото лекарство срещу всички болести. Основният тон на живота се добива чрез чистотата. Тя е проводник на червения цвят. А той пък носи онзи материал, от който се съгражда живот. Този червен цвят, който виждаме, е само сянка на истинския. Червеният цвят ще внесе у вас радост, топлина, светлина и сила.

 

* Колкото повече сребро има в кръвта си човек, толкова повече ще се ползва от енергиите на Луната. Среброто е най-добрият техен проводник. Тези енергии чистят организма. Каквито са отношенията между среброто и Луната, такива са между златото и Слънцето. Ако човек има злато в кръвта си, Слънцето ще може да му действа и да го лекува.

 

* Ако един човек е здрав, ако има свежи чувства, ако има светли мисли, има злато в себе си. Слънчевата енергия създава златото в човека.

 

* Всичко, което може да се вземе и което може да се ползва, е преди изгрева и около изгрева на слънцето. През деня каквото се вземе, са трици.

 

* Хляб и вода, мир, любов, добро разположение - това е основата, за да се живее добре.

 

* Когато си изтощен и отпаднал, кажи: “Господи, грешил съм в миналото и сега много грешки направих, но ти си милостив, помогни ми да изляза от тази мъчнотия.”

 

* Човешкото сърце се лекува с обич, с любов, с доброта, с кротост, с въздържание, със специфична храна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...