Jump to content

ИСТИНАТА


Recommended Posts

ИСТИНАТА

 

* Говори истината, защото с истината ти ограждаш главата си от злото.

 

* Когато не сте готови за една истина, не бързайте да ви се каже тя, защото душата ви ще се смути още повече. Например често искате да сте носители на Божествената любов и я търсите. Хубаво, но ако не сте приложили човешката любов, която е с най-малки разноски, как ще приложите Божествената, за която се изискват големи разноски?

 

* Когато истината действа в човека, лицето му става светло, защото истината е синтез на всички лъчи на светлината.

 

* Когато човек придобие истината, страданията му ще престанат. Любовта носи страдания, а истината ги прекратява.

 

* Истината говори със слънцата. Мъдростта говори с планетите. Любовта е слязла на Земята да говори с хората и с най-дребните същества. Далечна и висока е целта на истината. Само търпеливият може да я постигне.

 

* Целуване на икони, палене на свещи, кадене на тамян, принасяне на жертви - всичко това е отдалечаване от истината. Не това е същественото. И сто вола да принесеш в жертва, няма да се приближиш към Бога.

 

* Гениите и светиите идват от света на Истината. Ако човек не е проникнат от онзи вътрешен стремеж към Истината, не може да бъде гений. Това е възвишеното състояние.

 

* Според мене това, което не виждаме, е реално. Реално е само това, което никой не може да ви го вземе. Това, което не може да се докаже, е реално.

 

* Хората на истината работят във виделина, а хората, които не поддържат истината, работят в тъмнина. Понякога ходим в тъмнина, а искаме да имаме резултатите на виделината. Това е невъзможно. Така са постъпвали някои напреднали същества, които са изменили своите прави възгледи и са повлияли на човешката раса да влезе в кривия път на живота.

 

* Истината не зависи от заключенията, които правим, но заключенията трябва да излизат от истината.

 

* Истината е най-възвишеният първичен дух, който е излязъл от Бога, но тя не може да има живот без любовта. Първичната, вечната среда, в която всичко може да живее, е любовта. За да оживее Великият принцип на истината, за да оживеят неговите методи, трябва да дойде любовта като необходима среда.

 

* Истината не е горчива, но е неразбираема.

 

* Истината не се говори, а се живее.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...