Jump to content

РАЗВИТИЕТО, ЕВОЛЮЦИЯТА


Recommended Posts

РАЗВИТИЕТО, ЕВОЛЮЦИЯТА

 

* Без жертва и без Идея не може да има напредък.

 

* Магнетизмът е сила, която съдейства за развитието на Вселената и на всички живи същества. Движението на Луната около Земята, на Земята около Слънцето, на Слънцето около други слънца - всичко това се дължи на магнетизма. Той поддържа хармонията в живота, в цялата Вселена, и ако изчезне, животът не може да се проявява. Човек изгуби ли магнетизма си, става кисел, недоволен, всичко му се вижда грозно и черно. Той и на топло да седи, все ще му е студено. Магнетизмът дава привлекателността и топлотата на човека.

 

* В своята еволюция човек се движи от физическия към духовния и от духовния към Божествения свят.

 

Божественото носи условия за растене. В него няма почивка, няма и неутрална зона. Влезете ли в Божествения свят, вие непременно трябва да вземете известна посока... В който и свят да попадне, човек винаги трябва да работи върху себе си.

 

Има един вътрешен закон в живата природа, според който, щом човек научи нещо, трябва да помага и на другите. В това седи служенето на Бога.

 

Време е вече човечеството да мине от фазата на внушението във фазата на вдъхновението... Никой не може да въздейства на вдъхновението - то е постоянно и винаги расте... Дойдете ли до закона на вдъхновението, там започва истинският живот, чрез който може да се създаде вашият характер. Почне ли човек да работи със закона на вдъхновението, той навлиза в една нова област - в областта на хармонията.

 

Божественото съзнание е всякога тихо и спокойно. Докосне ли се човек до Божественото съзнание, веднага и неговото съзнание се пречиства, недоволството му се премахва и животът му се осмисля.

 

* Когато искате да прогресирате, свържете се с разумните същества. Всеки един клон, било от науката, било от изкуствата, си има свои разумни същества, които го поддържат. Здравето се поддържа от разумни същества. Силата и доброто на човека се поддържат пак от разумни същества.

 

* Има атоми, които са организирани. Има атоми, които са минали през Духовното и Божественото тяло. Има еволюция в атомите, има еволюция на самата материя. Всичко еволюира в нас и извън нас.

 

* Обикновено на всяка система от висши същества отговаря система от нисши, които си влияят взаимно. При това взаимодействие между системите Космосът расте и се развива. В центъра на всички системи седи Божественото Съзнание, Божественият Дух, който регулира всички неща в човека.

 

* Доброто и истината са двете релси, по които върви човешкият живот. Истината - това е пътят към Бога. Доброто - това е пътят към Бога. Те за вложени в човешката душа.

 

Ние сме в последния ден, когато можем да изпълним волята Божия.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...