Jump to content

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ


Recommended Posts

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ

Писмо на непознат език

Това беше през общо-европейската война. Мъжът ми беше офицер в Ямболския гарнизон. В дома си отглеждахме Калиопа, едно момиче сираче от Драма, от гръцка народност. От нейните думи се разбираше, че майка й се казва Маламади. Аз мислех, че тя е същинската й майка. Една вечер аз си седя и пиша писмо до сестра си. Както пишех, ръката ми с български букви написа думи на непознат мен език. От думите разбрах, че това е гръцки. Уплаших се и престанах да пиша. Казах това на мъжа си. Той каза: Имам един войник Теохар, който знае гръцки. Той дойде и преведе писмото: „Милостива госпожо, вие спасихте детето. То беше умирающо. Аз съм ви много благодарна. Майката на Калиопа, Марионка, тази, която я е родила.

Аз попитах Калиопа: „Как се казва майка ти? Тая майка, която ти посочи, истинска ли е?" Тя каза: „Тя е майка ми, която ме отгледа, но истинската ми майка се казва Марионка".

Аз не знаех тия подробности.

Съобщение, получено по необикновен начин

Сънувам, че идва един мой братовчед при мене в град X. Той ми казва:

— Свърши се с мене. Отивам си. Не стига, че си отивам, но и къщата на баба ми тази нощ се запали.

— И ме целуна по челото.

След няколко дена получавам писмо за неговото преселване отвъд. В писмото се съобщаваше, че през тази нощ се запалила и къщата на баба му.

Необикновен сън

Това стана в Габрово. Сънувам странен сън в 5 часа сутринта. Чувам много ясно гласа на жената на един мой приятел от София; тя плаче и ми казва:

— Моят другар умря.Тръгни веднага.

Стреснат от този сън, събуждам се и след малко размишление реших да проверя по телефона в София, какво става с тях там. Жената, която чух да ми говори на сън, се обажда с плачущ глас и ми казва:

— Тръгни веднага за София, понеже мъж ми внезапно умря.

Останах поразен от съвпадението. Това ще разправям на всекиго, когото срещна. И се питам: „Аз, който спя като сом, на мен ли се случи това нещо?"

До този момент в нищо не вярвах. Но от този момент се замислих и си казах: „Има нещо! Аз съм с тия, които вярват".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...