Jump to content

ОТЗИВИ, ВЕСТИ, КНИГОПИС


Recommended Posts

ОТЗИВИ, ВЕСТИ, КНИГОПИС

Писмо от Франция

Жул Ербен, инспектор на пощи, телеграфите и телефоните въВ Франция, пише от Лион с дата 16 март т.г. писмо до М. П. в Бургас. В писмото, между другото е казано:

„Ние претърпяхме истински духовен прелом, от както се запознахме с Учителя и с Неговото учение.

Останахме възхитени от истинското братство, което констатирахме да се практикува между нашите братя българи и ние не преставаме да го практикуваме тук.

Надяваме се да направим известен напредък при изучаването на българския език, за да можем лесно да четем Учителя на български и да можем да се разговаряме с Неговите ученици в благословения ден, когато ще ни бъде позволено да видим пак Учителя и тях.

Всеки четвъртък от 17-20 часа ние се събираме, за да мислим за Учителя и за всички наши братя по целия свят.

На 22 март ще отидем на планината по случай настъпването на новата духовна година, за да могат нашите души да бъдат в пълно единение с всички наши братя. Нека тя ни донесе радост и надежда."

Случай на ясновидство.

Проф. Литлейон е извикал вниманието на мнозина със своите необикновени способности. Едно лице го посещава. Професорът му казва:

— Преди да тръгнете за насам, вие се разговаряхте с две лица.

Променихте два автомобила, преди да стигнете до гарата, и пристигнахте там с голямо закъснение. Насмалко щяхте да пропуснете влака.

И професорът описал подробно външността на двете лица, с които говорил посетителят.

Един гражданин, който живеел наблизо до жилището на професора, го помолил да му помогне да намери пръстена си, който изгубил в гората. В късо време професорът установил точно местото, дето пръстенът е бил загубен. И наистина, той е бил намерен там.

Едно момче изчезнало и родителите му се обърнали към професора с молба да им помогне да намерят сина си. Чрез телепатични изследвания професорът го намерил. Професорът така казва за себе си:

Посветил съм целия си живот на изучаване телепатията, вибрациите, които съществуват в организма и господството на духа над материята. Моят мозък представлява една радиостанция, от която съобщенията се предават на външния свят по безжични вълни, и отговорите се връщат във форма на краски, думи и звуци. Никога не съм изпадал в транс и всичките си опити съм правил при пълна светлина, пред хора, които седят наоколо ми.

Изследванията на проф. Бергер върху електрическите токове в мозъка

Професор Бергер от Йенския университет с опити е доказал, че мозъчната дейност е придружена с електрични токове. Тези биоелектрични явления липсват у новородените и чак след шестата седмица се явяват. Електричният ток в мозъка е няколко вида: един вид с твърде дълги вълни и друг вид със съвсем къси и бързи вълни. Тези биоелектрични токове продължават и през време на сън, но съвършено спират при изгубване на съзнанието или при упойка от хлороформ. При по-усилена умствена дейност или при по-силно чувствуване, което изисква голямо вдълбочаване на ума, по-дългите вълни внезапно изчезват, а късите и бързи вълни вземат надмощие. Според професор Бергер психичните процеси не са само една обикновена „сянка", която придружава физиологичните процеси, но те са, напротив, един активен фактор.

Из частния живот на Ганди

Когато бил затворен веднъж от англичаните за 8 месеца в затвора, той не приел апартамента от три стаи, които му дали на разположение, но си избрал най-малката килия в затвора, отказал се от избраната храна, която му предлагали и се задоволявал със строг вегетариански режим. През всяко денонощие Ганди посвещавал в затвора 5 часа за спане, 2 часа за размишление, 1 час за разходка в градината, 8 часа за ръчна работа на чекръка и 8 часа за четене и писане. Ганди написал в затвора една книга върху политически и философски въпроси. Всеки понеделник за Ганди бил ден на мълчание. През този ден Ганди не ядял и не пиел нищо, прекарвал 7 часа в размишление, не излизал на разходка в градината и 12 часа работел на чекръка.

Светлината е храна.

Както въздухът, така и светлината е храна, необходима за живота. Ако нашата способност да възприемаме светлината е по-малка от нормалната, в такъв случай ние сме болни. Светлината не само осветлява, но и храни. Доктор Д. Курмелес, френски лекар, е правил опити с рахитични мишки. Турил ги е да живеят на тъмно или на режим, при който не могат да заякнат. Но тези мишки се съвзели и добили сили, щом започнали да ги хранят с храна, която е била излагана на светлина. Рахитични деца, тия, които са закъснели в своето развитие, които не могат да ходят, хранени със светлина, бързо заякват, костите им се втвърдяват. Този начин на лекуване рахитични деца днес е много известен. Обвивките на плодовете и зеленчуците са важни, защото са вещества, пълни със слънчева светлина. Ето защо, хубаво е да не хвърляме обвивките на плодовете.

Редакцията доставя книгите:

ЛИЦА И ДУШИ

(Физиогномични портрети) от ГЕОРГИ РАДЕВ, срещу 30 лв.

ЛЕКУВАНЕ ЧРЕЗ ЦВЕТНИТЕ ЛЪЧИ

От А. ОСБОРН-ЙИВС, срещу 20 лева

Литопечат - Турко 22, София

Продължава подписката за

ПЕТНАДЕСЕТАТА ГОДИШНИНА

на сп. „ ЖИТНО ЗЪРНО”, която почна от януари 1941 година

Абонаментът остава пак 80 лева.

Редакцията на сп. „ЖИТНО ЗЪРНО” и занапред ще се стреми да дава на своите читатели подбрано четиво. Списанието разчита на подкрепата на своите абонати. Нека те не само на време да платят абонамента си, а и да запишат всред своите приятели и познати поне по още един абонат. Нека посеят едно „ЖИТНО ЗЪРНО”! Техният труд не ще отиде напразно!

„ЖИТНО ЗЪРНО” работи за изграждане на един нов мироглед, от който ще се роди бъдещата култура на братството между човеците. Ето защо, който разпространява списанието, спомага за разпространяване светлината на Новите идеи, които Сеячът така обилно пръска; спомага за изграждане на новия свят на справедливост и братство.

Всичко се изпраща на адрес: „ЖИТНО ЗЪРНО”

Пощенска кутия № 270 – София

Суми се пращат чрез пощенска чекова сметка № 1597

Всяка изпратена сума трябва да бъде придружавана с писмо.

Adresse de la revue occulte: „JITNO ZERNO"

Boîte postale № 270 SOFIA (Bulgarie)

Abonnement pour l'étranger 150 Levas ou 2 Doli.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...