Jump to content

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ


Recommended Posts

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ

Предизвестие

Г-н С. разказва следното:

— Преди няколко години една моя близка позната лежеше в болницата. Това беше в Свищов, Доста се интересувах от нея и я посещавах в болницата.

Една вечер като си легнах към 11 часа, на заспиване усетих, че нещо мина край краката ми. Отначало помислих да не е котка, обаче нямаше никаква котка в стаята. Едната бях затворил в зимника, а другата — на тавана.

След известно врече видях формата на моята позната над краката ми.

Заинтересован отидох сутринта в болницата, за да проверя. Казаха ми, че тя починала в 11 часа вечерта.

Необикновено посещение

Госпожа К. излага следното свое преживяване!

— Живеех в Свищов. Не бях идвала в София. Не познавах никакви улици в София. Сънувам, че вървя по ул. „Алаб" и влизам в една къща. Запомням подробно устройството на къщата: минавам двора, антрето и влизам в една стая. В стаята виждам креват, до кревата — маса; брат ми лежи на кревата.

Всякога, когато съм писала писма до брат си, адресирах ги до банката, дето работи, а не до квартирата му. Думата „Алаб" не бе ми позната и не бях я чувала никак дотогава.

Писах на брат си и му изложих съня си. Той ми каза, че действително живее на улица „Алабинска" и че в същия час той бил в такова положение, в каквото съм го видял на сън и мислел за мене.

След години, когато посетих София, брат ми не живееше вече в тая квартира. Веднъж като минавах с брат си по една улица, казах му, като му посочих една къща: „Тая къща ми е позната от съня." Той ми каза, че в тая къща живял по-рано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...