Jump to content

ИДВА НОВАТА КУЛТУРА


Recommended Posts

ИДВА НОВАТА КУЛТУРА

Време е вече старата култура да си замине и да дойдат новите хора — хората на побратимяването, които да мислят за доброто на своите ближни, като за свое добро. Лошите хора ще се заместят с добри. Слабите ще станат силни, за да проявят Любовта. Досега само слабите хора са проявявали любовта, затова всички са били нещастни. Слабите хора ще пуснат всичката топлина и светлина на любовта, за да просветят цялото човечество. В света трябва да има пламък и светлина. Днес светът само дими и пуши.

Иде Любовта в света! Нейната светлина и топлина всичко пречистват. Да мине човек през светлината и топлината на любовта, това значи да мине през страдания, които обновяват. Любовта носи живот в себе си.

Бог е дал властта в ръцете на Любовта, Мъдростта и Истината и те работят вече. Който ги прилага, се ползува от светлината, знанието и свободата. Само така ще се създаде истинската връзка с Първопричината. Човек е силен, докато е свързан с Първата Причина. Ръката е силна, докато е свързана с тялото. Силата на човека се заключава във връзката му с Любовта. В послушанието и изпълнението на Божиите заповеди се крие силата на човека.

Религиозните хора говорят за онзи свят, за ангелите. Те, обаче, не знаят, че никой не може да влезе в онзи свят без любов, без знание и без свобода. С човешки неща в онзи свят никого не приемат. Там нищо нечисто не се допуща. Ще кажат, че Христос е изкупил с кръвта си греховете на хората. Кръвта на Христа е и самото Слово, изявено чрез любовта, мъдростта и истината. Човек страда, когато се отдалечи от Любовта. Тогава той губи и здравето, и чувствата, и мислите, и богатството си. Още първите човеци не изпълниха този закон, поради което и до днес още хората страдат. Те се изпитаха чрез забранения плод, и видяха, колко ценят свободата и как ценят любовта. И сегашните хора още ценят външното богатство повече от вътрешното.

Дошло е време за изправянето на човечеството, — за възприемане любовта. Време е вече за ликвидиране на стария ред и порядък на живота. Новият ред означава създаване на нов свят, дето любовта ще царува. Защо дойде Христос преди две хиляди години на земята? — Да приготви условия за идването на Царството Божие. Новият ред ще трае хиляди Божествени години, а не човешки. Затова е казано: „Тяхното царство е во веки веков". Праведните ще добият сила и власт, ще възкръснат. Те ще победят и смъртта.

Блажени праведните и светиите. Светиите са чисти и светли, те носят светлина за цялото човечество. Те са силни, защото са свързани с Бога.

Блажени са, които очакват възкресението. Те се готвят да излязат от своите пашкули. Възкръсналият е силен човек. В бъдеще и зверовете ще разберат, че е настанала нова епоха в света. Всички растения, животни, хора ще се радват на новия ред и порядък в света. Всички ще бъдат приятели помежду си. Земята ще се преустрои, ще се превърне на рай.

Мнозина питат, колко време има още за излизане на брега. Брегът се вижда вече. Наближила а пролетта. Днес човечеството преживява последните дни на зимата. Работете за по-скорошното идване на пролетта.

Идва една нова култура, културата на любовта.

Наближило е Царството Божие на земята!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...