Jump to content

ЧЕТИРИТЕ ПРАВИЛА НА ЛЮБОВТА


Recommended Posts

ЧЕТИРИТЕ ПРАВИЛА НА ЛЮБОВТА

Най-важното в живота е познанието. Всички хора имат едно верую, което не е верую. Хората вярват в Бога, но тая вяра е празна. Трябва едно верую, което да обхваща цялото човечество и не само човечеството, но и животните, и растенията, и минералите, и всичко. Туй верую съществува, но ние не го познаваме още.

Единственото нещо, в което всички хора вярват и го познават, то е светлината.

Най-първо трябва да познаваш законите на светлината. Тя носи мир в себе си и широта на човешката душа. Щом човек престане да възприема светлината, той страда вече, спъва се в живота, неразположен е. Светлината е сила, с която трябва да знаем да работим.

Ако искате да разберете живота без светлина, тоя живот не може да се разбере. Светлината носи всичките възможности за човешкия ум на земята, за човешката душа, за човешкото сърце и за човешкия дух. Тия възможности трябва да се изучават.

Съвременните хора много малко се хранят със светлина. Те я икономисват, за да печелят от нея — „знание имам, светлина имам само заради мене". Ние, съвременните хора, ходим с нашите запалени свещи вечерно време, но божествената светлина още не е дошла до нас.

Първият член на новото верую е: „Аз вярвам в светлината, която ми носи всичките възможности".

Вие не се оставяте да ви гали светлината, а искате да я галите вие, да я хванете. Това е користолюбие. Никога не се опитвай да хванеш светлината, а със свещено почитание стой, тя да те гали. Ако те погали хубаво, ти човек ще станеш. Всеки човек, когото светлината гали, гений става, светия става, ангел става. А всеки, когото светлината не гали, нищо не става.

Първото проявление на Любовта, това е светлината в света. Светлината, това е виделината в нас, знанието. Тя ще ни даде свободата.

Ние сме потопени в светлината. Трябва да я оставим да гали всека клетка, за да остави благословението, което тя носи в себе си. Не се опитвай да складираш светлината някъде. Ти ще оставиш тя да минава и да заминава и ще се научиш да слушаш нейния глас.

Вторият член на веруюто е да приемеш въздуха. Въздухът е свързан с човешката мисъл. Ти не можеш да използуваш светлината, ако не знаеш да дишаш. Ако не знаеш да дишаш, животът не може да се прояви. Въздухът е носител на божествената топлина, чрез която животът започва да се изявява. Ние сме потопени във въздуха. Той е средата, в която живеем.

След това имаме водата, имаме и храната. те са условия. Водата е носителка на живота. Тя трябва да влезе и да направи едно пречистване в човешкия организъм. Онзи, който не взима три вътрешни водни бани на ден, не може да има хигиеничен живот.

Ти ядеш един свещен плод, върху който светлината е работила, въздухът и водата са работили, животът е работил. Това е живият хляб, върху който Бог е работил. Ти не си разгадал, какво се крие в тоя плод. Тоя плод носи живот в себе си.

Яденето е важна работа, която трябва да извършим добре. По някой път ти бързаш при яденето, или пък си недоволен от храната. Тая вода, която не си възлюбил, работа не върши в тебе. Тя образува едно болезнено състояние. Хлябът, който не си обикнал, работа не върши в тебе. Така ние сами си създаваме отрови.

Всички трябва да имаме вяра в първото благословение, с което е създаден светът — светлината; във въздуха, който е една обвивка на земята и проводник на живота; във водата, която носи скрития живот като условие и помага за растежа на човешката душа; в хляба, който носи материал за съграждане на нашето тяло.

Поне сутрин помисли за светлината, която те посещава и за въздуха, който дишаш. Когато пиеш вода или приемаш храна, мисли само за тях.

Ако приемахме водата и хляба, както трябва, ако приемахме светлината и въздуха, както трябва, никакви болести не щеше да има в света. Ние щяхме да минем в света на хармонията. И тоя живот е добър, само че пътят, по който минаваме, е много удължен.

По закона на свободата трябва да възприемеш светлината. Да ти е приятно, че живееш в светлина. По закона на свободата трябва да приемеш и въздуха. Да ти е приятно, че дишаш и че божествената топлина влиза в твоята душа. Като ходиш, не трябва да мислиш, от къде ще вземеш въздух на заем, а да ти е приятно, че Господ ти е дал такъв свят, че те е кредитирал и в планината, и в къщи, и навсякъде. После да благодарим, че имаме жажда и при всеки източник можем да пием вода и да утолим жаждата си.

Светлината, въздухът, водата и хлябът, това са четирите прояви на любовта в света.

Приемете светлината с любов, и умът ви ще се освободи от всички тежести. Приемете въздуха с любов, и сърцето ви ще се освободи от лоши чувства. Приемете водата с любов, и ще имате едно отлично кръвообращение — кръвта и капилярните съдове ще бъдат здрави. Приемете храната с любов и стомахът ви ще бъде здрав. Спазвайте тия четири правила на любовта и вие ще имате всичките благословения, които те носят със себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...