Jump to content

РАЗМИШЛЕНИЯ - ИНЖ. РУСИ НИКОЛОВ


Recommended Posts

Инж. Руси Николов

РАЗМИШЛЕНИЯ

1. Вечността

Истинската култура създава такива отношения между хората, които и вечността не може да заличи.

Когато говорим за вечността, разбираме проявите на благородното и възвишеното в света, които са без начало и без край. Вечността крие в себе си всички условия, които дават възможност, на човека да постигне желанията на своята душа. Вечността съдържа всички условия и възможности за постижения.

Това, което е непостижимо във временния живот, във вечността е постижимо, защото Бог живее във вечността.

2. Целокупен живот

(Страничка от великия живот)

Как ще схванем великия живот? — Трябва да разберем законите, които работят в битието. Не е достатъчно човек да разбира външния живот, както днес се проявява. Това е частична проява на живота. Трябва да разбираме целокупния живот, както се схваща в пробуденото съзнание. Така схванат животът, човек става активен, готов за работа.

Човек за да разшири съзнанието си, трябва да гледа на всяко явление като на част от целокупния живот, да знае, че между всички явления има тясна, неразривна връзка.

3. Душата

Тялото е дрехата на човека, а душата — същността на човека. Душата е скъпоценният камък в човека; в нея се крият условията за неговото развитие. Чрез душата си човек се свързва със свръхсъзнанието и започва съзнателно да работи за Бога.

Да служи човек на Божественото начало в света, това значи да съзнава, че всичко принадлежи на Бога и каквото работи, да има предвид Неговото присъствие, да знае, че Божието око е навсякъде и вижда всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...