Jump to content

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ


Recommended Posts

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ

Предсказателен сън

Г-н Н. Р., телеграфопощенски чиновник, излага следната своя интересна опитност.

— През 1935 година бях телеграфопощенски чиновник в Харманли. Предстоеше ми изпит по френски език, за да бъда повишен в по-горен клас. Пристигнах в София през декември 1935 година в навечерието на изпита. През нощта срещу изпита към разсъмване сънувах, че виждам пред себе си черна дъска, на която ясно беше написано: „La liberté du transit". В правилника за международната пощенска конвенция има такава глава. Този правилник го изучаваме на френски и български. Аз знаех този урок, но все пак го прегледах преди отиване на изпит. В осем часа сутринта за писмения изпит дадоха същата тема, която един член от изпитната комисия написа на черната дъска така ясно, както видях на сън.

Случай на ясновидство

Госпожа X. У. разказва следното:

— Понякога проявявам ясновидство и яснослушане.

На седемнадесети октомври т.г. снаха ми Мери (жената на брат ми) беше изгубила един скъп пръстен, който струваше 10,000 лв.

Същата вечер сестра ми дойде у дома, разправи за случката и каза, че Мери е отчаяна и плаче. Мери мислила, че като отишла на пощата да пусне писмо, при изваждането на ръкавицата си пръстенът паднал на земята.

Аз видях, че пръстенът е в техния дом в долапа и чух глас, който ми каза, къде е пръстенът

Казах на сестра си:

— Кажи на Мери да потърси пръстена в долапа и ще го намери. На другия ден сестра ми посети Мери и й каза това. Мери като отворила долапа, намерила веднага пръстена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...