Jump to content

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ


Recommended Posts

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ

Посещение

Г-жа X. У. така излага една своя опитност:

— Това беше през 1921 година, Живеех във Варна. Майка ми живееше в Габрово и беше тежко болна. Син ми беше болен от дизентерия. На 30 август в два и половина часа след обяд сложих болното си дете на кревата. По това време майка ми влезе в стаята. Тя беше усмихната. Аз бях в будно състояние. Като видях майка си, извиках. След няколко мига майка ми се изгуби. Отидох в съседната амбулатория и казах: „Мама се яви". Казаха ми: „Трябва да е починала".

После дойде мъж ми и каза: „Получих телеграма, че мама починала." Тя починала в същия час, когато ми се яви. При преселването си отвъд тя подирила децата, за да ги види. Търсила и мен за същата цел.

Съобщение по необикновен начин

Г-жа К. Ст. Р. разказва:

— Покойният ми мъж беше поръчител на едно лице за една полица. Мъж ми беше изплатил по-голямата й част. Оставаха за плащане само 12,000 лева. Понеже мъж ми остави къщата на името на дъщеря ни Д., банката я покани като поръчителка да плати. Зет ми, запасен офицер, ни писа от града, дето беше мобилизиран: „Като дойда, ще платя". Зет ми се пресели отвъд на 2 август 1943 година. След три дена дъщеря ми получи съобщение, че ще дойдат и ще опишат покъщнината за изплащане на полицата. Тя пожела да направи постъпки в банката да търсят сумата и от другия поръчител, но беше забравила името на банката, на която се дължи сумата. Запита ме, но и аз не знаех. Запита и други, обаче и те не знаеха името на банката. През същата нощ й се явява зет ми — нейният мъж — и й казва:

— Не знаеш, на коя банка се дължи полицата.

И й съобщава името на банката. Тя се събужда през нощта и записва името на банката.

На другата сутрин тя отиде в банката и нареди, щото другият поръчител да плати остатъка от 12,000 лева.

Осведомяване чрез сън

Чужденката А. В. съобщава:

— Мъж ми Т. е офицер на фронта. Познавам и началника му, полковник Р. На 18 август 1942 година идва свекърва ми и ми казва: „Сънувах полковник Р., че е ранен, и вашият мъж Т. го превързва." Забелязах датата. На 8 септември с.г. се научих, че на 18 август наистина полковник Р. бил ранен, и мъж ми го превързал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...