Jump to content

7. Спящите слушатели


Recommended Posts

7. СПЯЩИТЕ СЛУШАТЕЛИ

Учителят започваше да говори в салона, а на предната маса стенографират стенографите. Зад тях на обикновени столове са седнали посетителите. Когато бе Общия окултен клас и на неделните беседи присъствуваха и стари, и млади. Понякога старите заспиваха и отначало това ни правеше впечатление, но после си спомняхме, че старите хора често дремят. За тях Учителят каза: „Те не дремят, а сме ги пренесли в другия свят и от там те слушат по-добре“.
Но по-късно видяхме, че и други в средна възраст заспиват понякога. Отново питат Учителя: „Неправилно сте се наредили по един неестествен начин и понеже не си хармонирате с някои и за да излезнете от това неестествено положение заспивате. По този начин отдолу не можете да слушате, но слушате отгоре“.
Понякога в салона обстановката не беше много ведра, понеже всеки, който идваше тук донасяше със себе си своите проблеми и грижи. Атмосферата бе тежка, а да се разсее трябваше да се пеят дълго песните на Учителя и да се правят молитви преди беседата. Учителят говореше, а виждахме, че някои млади глави бяха клюмнали и заспали. Една сестра се възмущава след това: „Учителю, разбирам да дремят възрастните приятели, но младите да дремят, това не го разбирам“. Отговаря: „Когато мисълта е тежка и напрежението голямо, то двойника на човека излиза навън, разширява се повече от допустимото, защото той не може да издържи на това напрежение в човешкото тяло. Ето защо някои са в будно състояние, нищо че спят в салона. Други път има, които не спят, гледат, слушат, но съзнанието им е спящо. Важно е съзнанието да бъде будно“.
Ето така дойдохме до разкриването на неща от вътрешната страна на Школата.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...