Jump to content

Recommended Posts

ОПУЛЕНС

Съвременните хора трябва да знаят, че в Битието съществува един велик закон, наречен Опуленс – закон за възможностите. Окултистите го наричат закон на радости и на скърби, на щастие и на нещастие, на ученост и на невежество, на богатство и на сиромашия, на здраве и на болест. В кое от тия положения ще се намери човек, това е строго определено – зависи от работата, от усилията на човека.

“Закон за възможности – закон на Опуленс”, стр. 214; 72

Законът на Опуленса казва, че условията или най-хубавите елементи или най-хубавите средства за вашия живот са вложени някъде в България, или във Франция, или в Германия, или най-после някъде в Америка, и вие трябва да отидете точно на време на това място да си ги вземете. Не трябва да отидете преждевременно, защото ще чакате, но не трябва и да закъснеете. Точно на време трябва да отидете, тия неща ви очакват там и ще си ги вземете.

“Божественото и човешкото”, стр. 16-17; 22

Действията на човека не трябва да бъдат егоистични. Даваш – ще ти се даде. Този закон е абсолютно правдив. Той е наречен – закон на всемирното изобилие – Opulence. Всяка благородна мисъл, в която влагате волята си, непременно ще се реализира. Самата Природа е заинтересована от това. От вас се изисква търпение, да чакате времето за нейното реализиране. За реализирането на всяка идея има точно определено време.

“Добри навици”, стр. 11; 21

Любовта не идва всякога. Тя има свой определен път, час и момент на проявяване. Същото се отнася и до раждането на човека. Има часове и минути безплодни, когато нищо не може да се роди; има часове и минути благоприятни, когато всичко се ражда, цъфти и зрее. Всичко, което става в Природата, е точно определено.

“Преди Аврама”, стр. 352; 80

Безпокойството показва отсъствие на равновесие в ума, сърдцето и волята на човека. Когато научите великия закон, че всички неща в Природата стават в точно определено за тях време, вие ще престанете да се безпокоите. Всичко в Природата е отмерено и строго определено.

“Най-добрият метод”, стр. 157; 21

“Но Христовата вяра ти приложи ли я?” “Досега не съм я приложил, но за в бъдеще ще я приложа”. Колкото е била голяма вероятността в миналото да я приложим, толкова е голяма и за в бъдеще. Същият закон е.

“Колко пъти да прощаваме?”, стр. 369; 25

Всеки човек, който не дава възможност на известна добродетел в себе си да се прояви или пък не я прояви на точно определено време, което БОГ изисква, е лош човек... По същия закон – щом даваш възможност на всичко онова, което БОГ е посадил в даден момент, да се прояви, ти си добър човек. Всяко нещо има свое определено време за проявление. Следователно Доброто в нас може да се прояви вън от нашата воля, а нашата воля може да му съдейства.

“Добро и зло”, стр. 7, 7-8; 27

Ще чакаш своето време – няма да бързаш. За всяка душа БОГ е определил един момент, когато трябва да се прояви.

“В който град влезете”, стр. 23; 30

Съвременните хора не спазват времето, което е определено за извършването на дадена работа, и след това се запитват защо нямат успех в живота си. Много естествено. Те не спазват закона, който определя точно момента за всяка работа.

“Както светът дава”, стр. 46; 80

Съзнателният живот има един важен закон, който гласи: За всяка енергия, затворена в каква и да е форма, има определено време за развитие. На това основание, всеки човек трябва да използва енергиите, които са вложени в неговия организъм, на съответното за тях време.

“Учтивият човек”, стр. 42-43; 35

Когато искате да изучавате идеите на този свят, вие трябва да си избирате съответно място и положение.

“Слънчевите трансформатори”, стр. 105; 33

Сега, вие се събирате тук, в Търново, и казвате: “Не може ли другаде да се съберем?” Може навсякъде: и на Мусала може, и на Витоша може, и във Варна може, и в Русе може, навсякъде може да се направи съборът, но навсякъде не може да приемем тази светлина, която ни е определена за тази година. Там е въпросът! Туй е закон… Всеки от вас по интуиция трябва да избира това място, отдето ще дойде неговият лъч. Ако се подчинявате на този закон, той ще ви посочи точно, на кое място трябва да седнете, до кой брат, или до коя сестра. И ако седнете там, в този момент вие ще получите тази светлина. Туй течение е точно определено за вас.

“Подпушване на светлината”, стр. 81; 38

Всяка душа трябва да се отвори за Божествената светлина. Това е потребно за вас, и аз искам вие да се разтворите по правилността на този Божествен закон – точно на време да се разтворите, а не преждевременно. Тогава всеки ще приеме толкова, че сърдцето му ще бъде доволно.

“Живите образи”, стр. 167; 38

Във физическия свят е невъзможно в дадено време и пространство човек да прояви изведнъж всичката си енергия. Това трябва да става последователно: в младините си той ще изразходва един род енергия, в средна възраст – друг род, а в зряла възраст – трети вид енергия. Всяко време изисква специфични прояви.

“С чия воля?”, стр. 80; 44

Не пропущайте сегашния живот, ако искате да използвате разумно всички негови блага. Щом знаете този закон, от вас, като от ученици, се изисква будно съзнание, да не пропущате условията, които днес ви са дадени.

“Оглашен, вярващ и ученик”, стр. 158; 44

От Невидимия свят е определено колко трябва да се сее и колко не. Не може да се насади всичката земя едновременно. Законът е следният: Трябва да се насажда половината земя, а другата половина да бъде в почивка.

“Дава плод”, стр. 23; 46

Разумният, Божественият живот е живот на душата, дето всяко нещо се извършва на своето време. Затова именно и Соломон е казал: “За всяко нещо има определено време”. Има определено време за раждане, има определено време за умиране. Човек може да се роди само на времето, което БОГ му е определил. По същия закон човек умира, само когато му е определено. Ако знаеше законите, той би прескочил времето, което му е определено да умре.

“Вехтото премина”, стр. 24; 50

В разумния живот всичко става точно на определено време и място. Само по този начин човек може да бъде добър, свеж, да се развива правилно, да прогресира, без да остарява.

“Съпротивление, напор и стремеж”, стр. 124; 56

В Божествения свят съществува закон, който точно определя времето за реализиране на всяка мисъл, на всяко чувство и на всяко желание. Не спазите ли времето, което този закон е определил, вие ще чакате друго време. Първото време е вече пропуснато. Божественият свят е свят на пълен ред и порядък. Като естествено последствие на този живот и разумните хора живеят в пълен ред и порядък.

“Кротките”, стр. 129; 49

Имате ли радио в себе си, вие ще можете да се разговаряте със съществата от този свят и няма да се съмнявате в това, което ви се говори. Аз не говоря за обикновеното радио, с което съвременните хора си служат, но подразбирам вътрешното радио, което всеки човек има, но трябва да го развие, за да може да се ползва от него. Съобщенията с това радио не могат да стават всякога, когато човек пожелае. Соломон е казал: “За всяко нещо в света има определено време”.

“Глас от града”, стр. 16; 67

За извършване на всяко нещо има точно определено време. Също така е определено за всеки човек, кога трябва да пее, кога да свири, кога да учи, да работи, да почива и т.н. Наука е това!

“Живата наука”, стр. 245; 65

Всяко благо трябва да се даде точно навреме и на място.

“Връзки на сърдцето и на ума”, стр. 276; 71

Всяко нещо трябва да става на времето си. Казвам: този закон е същият и в правенето на Добро.

“Дайте ни от вашето масло”, стр. 57; 95

Всяка една мисъл, изказана навреме, всяко едно желание, изказано навреме, носят живот в себе си. И всички неща, които са проявени ненавреме, те носят смърт. Затуй има един закон: Всяка добра мисъл, която дойде в ума ти, не я отлагай! Каквото дойде, направи го!

“Ценни мисли”, стр. 323; 97

Не живеете ли правилно, ще умрете преждевременно. Щом умрете преждевременно, и възкресението няма да дойде. Когато земеделецът не сее навреме, и плодът не узрява навреме. Същият закон се отнася и до желанията на човека. Сей навреме, за да пожънеш плодовете си навреме.

“Проява на Любовта”, стр. 96; 85

Едно се иска от човека – устойчивост. Така той може да постигне своите желания. Има закон, чрез който, каквото пожелаеш, става, но трябва да бъдеш готов да носиш и последствията. Този е законът на Opulence.

“Влияние на материята”, стр. 132-133; 117

Светът може да се поправи само когато женитбата е станала навреме, когато децата се раждат навреме и се отглеждат навреме. Това е велик закон.

“Малцина избрани”, стр. 251; 97

Ако решите да започнете някаква работа, наблюдавайте състоянието на ума и на сърдцето си. Щом останете тихи и спокойни в себе си и състоянието на вашия ум и на вашето сърдце не се измени, започнете замислената работа. Вие сте попаднали в благоприятни условия, т.е. във времето, което Природата е определила за тази работа. Стане ли някаква промяна в състоянието ви, не започвайте тази работа. Отложете я за известен срок, докато попаднете в определеното за нея време. Този закон работи навсякъде в живота: при учене, при женитби, при пътуване и т.н.

“Личност и душа”, стр. 70-71; 85

Певецът пее, когато публиката има желание да го слуша. Семенцето израства, когато Слънцето пожелае да го възрасти. Следователно, когато БОГ пожелае да се проявим, да не отлагаме.

“Любов и безсмъртие”, стр. 155; 192

Всичката погрешка на хората седи в това, че те искат някои неща преждевременно. Вие трябва да чакате да дойдат Божествените блага според определеното за тях време, според определените закони. Всяко нещо си има свое време.

“Ти си Христос, Син на БОГА живаго”, стр. 255; 140

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...