Jump to content

Recommended Posts

ОТРАЖЕНИЕ

Проявите на физическия мозък имат отражение в астралния и в умствения мозък. Следователно, ако физическият мозък не функционира правилно, това се отразява в мозъка на другите два свята, дето човек преживява нещата по обратен път. Затова е казано, че човек не живее за себе си. Това, което става на физическия свят, има отражение и в останалите светове.

“Силите на мозъка”, стр. 123; 17

Всеки търси приятели, които да бъдат отзвук на неговите мисли, чувства и желания. Законът е верен и по отношение на БОГА. Човек е любим на БОГА, докато може да отразява Неговите мисли и желания. Той трябва да бъде огледало, БОГ да се оглежда в него.

“Идейната обич”, стр. 241; 85

Каквото е твоето отношение към БОГА, такова ще бъде отношението на хората към тебе.

“Любов към БОГА”, стр. 99; 198

Обичаш някоя храна, понеже е вкусна, внася нещо в организма ти. Тоя закон е верен. Една мисъл е толкова важна за тебе, колкото е приятна за твоя ум. Едно чувство е полезно за тебе дотолкова, доколкото се отразява приятно върху сърдцето ти.

“Изменена посока”, стр. 54; 195

Човек, който рисува в ума си, той отвън ще рисува. Човек, който пее в душата си, той и отвън ще пее. Човек, който служи на БОГА в душата си, той и отвън ще служи.

“В който град влезете”, стр. 9; 30

Животът на сърдцето представя реалното, а животът на ума – идеалното. Реалното дава възможност на идеалното да се отрази. Следователно идеалното се научава чрез закона на отражението.

“Реално и идеално”, стр. 98-99; 145

Всеки един човек се ограничава от своите мисли, от своите желания и от своите действия. Така седи великият закон в света. Второто нещо: тия наши мисли, чувства и действия имат вторични резултати в света. Има влияния чрез отражение.

“Волята Божия”, стр. 26; 27

Помогни си сам и Господ да ти помогне... Не прави на другите това, което не искаш и на тебе да правят, понеже каквато мисъл се зароди в тебе, същата мисъл ще се зароди и в другите хора.

“Да им дам живот”, стр. 253; 134

Има отзвук на нещата, отражение. Ако кажеш една лоша дума, ще се върне върху тебе; ако кажеш една добра дума, и тя ще се върне върху тебе.

“Основен тон”, стр. 62; 187

Ако хората изгубят добротата си, те ще се осакатят, ще станат инвалиди. Такъв е великият закон на живота. Следователно, когато човек изгуби или занемари една своя добродетел, едновременно с нея той изгубва или занемарява онзи уд, който е в услуга на тази добродетел.

“Бъдещото верую на човечеството”, стр. 11; 118

Когато човек се развива нормално, най-малката промяна в някоя част от тялото му, трябва да предизвика промяна и във всички останали органи. Същото става и при духовното развитие на човека. Стане ли някаква промяна в една от добродетелите на човека, трябва да стане промяна и в останалите добродетели.

“Перпендикулярът на живота”, стр. 107-108; 42

Физическите прояви са отражение на проявите, които съществуват в духовния свят.

“Ключът на живота”, стр. 18; 68

Постъпките на хората определят тяхната форма. Поддържаш ли правото на силния, ти си животно; поддържаш ли правото на слабия, ти си човек; поддържаш ли правото на всички, ти си ангел.

“Положителни и отрицателни сили на живота”, стр. 70; 81

Трябва да знаете, че ние не създаваме музиката, но се отразява съобразно законите на Невидимия свят.

“Равностранният триъгълник”, стр. 28; 36

Всички болести на физическия свят са се явили първо в духовния свят, а после са слезли на физическия. И ако човек успее да създаде антипод на идеята, която е причинила болестта в него, няма да мине много време, два или три месеца, и болестта ще изчезне. Същият закон се отнася до щастието, до богатството и до Доброто в света.

“Учителю благи!”, стр. 22; 75

Ние обръщаме внимание на външните неща. Не отричам външното, но то е един резултат на онзи, вътрешния живот. Трябва да знаем, че има един вътрешен живот и ако ние не разбираме закона на вътрешния живот, тогава външният живот, всички външни резултати ще бъдат криви и всички те ще се опълчат против нас.

“Общото благо”, стр. 71; 119

Колкото едни линии са по-дълги, били те прави или кръгообразни, толкова и енергиите, които са работили върху тях, са по-интензивни, по-интелигентни и по-разумни. Оттук, колкото един организъм е по-сложен и по-добре устроен, туй е признак и за по-голяма разумност.

“Приех от Отца Си”, стр. 14; 45

Христос казва: “Извади окото си”. Как? Като повърнете възприетата мисъл, която ви безпокои. Законът, който действа в този случай, е следният: Човекът, който произвежда смущения в ума на хората, смущава и своя ум. Лошият човек не може да произведе мир и радост в умовете и сърдцата на хората. Законът е същ и за добрия човек. Добрият, благородният човек, който е пълен с Любов не може да произведе в душите на хората скръб и страдания. Следователно Доброто произвежда у човека Добро, злото – зло, Истината – Истина, т.е. всяка реалност си има отражение.

“Идване (възприемане) на Духа”, стр. 77; 10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...