Jump to content

Recommended Posts

ПРЕРАЖДАНЕ

Прераждането е закон на Божията Любов. Така наричат този закон в проява на Божията благодат.

“Права и вярна Любов”, стр. 181; 162

Прераждането не е принцип, но закон, да си в общение с другия свят, да имаш право да минаваш от един свят в друг... Прераждането е закон за усъвършенстване на човешката душа. Човешкият организъм постоянно се изменя.

“На Земята и на Небето”, стр. 60, 61; 23

Да се облича човек, това е закон на материята, а да се преражда, това е закон на човешкия дух. Когато се казва, че човек един път само се ражда, това се отнася до Божествения свят, дето има само един дълъг ден, а когато казваме, че човек се преражда много пъти, ние разбираме материалния свят, дето могат да се реализират идеите, които БОГ е вложил в човека.

“Слънцето не ще зайде”, стр. 41; 49

Прераждането е закон на дисхармонията; в света да се преродиш, то значи да почнеш изново работата, която си напуснал... Законът на новото раждане подразбира – да изпълни човек Волята Божия.

“Великден”, стр. 69, 70; 2

Когато мислите, че имате много идеи, вие сте в закона на прераждането.

“Рождението”, стр. 31; 3

Законът за прераждането е закон за изкупуване и освобождаване на човека от погрешките на миналото. По същия закон човешкият ум и човешкото сърдце се раждат и прераждат.

“Яков и Исав”, стр. 69; 4

Човек седи на Земята по силата на закона за прераждането. Физически закони задържат човека на Земята, докато завърши своето развитие.

“Сторете да насядат”, стр. 235; 78

Прераждането е закон за поправка на погрешките, които правят хората.

“Последният изпит”, стр. 243; 130

Ако знаете законите за раждането и прераждането, всеки от вас ще може да определи на кое място ще се прероди.

“По БОГА направени”, стр. 27; 81

Превъплъщението на човека е нов живот, който му дава възможност да расте и да се справя с всички противоречия на Битието. Превъплъщението е закон не само за Земята, но за целия Космос. Изобщо духовете се превъплъщават. Това е необходимост за всички живи същества.

“Него видя Исус”, стр. 182; 87

Законът за прераждането подразбира слизане на душата в материалния свят, докато се усъвършенства.

“Отец люби Сина”, стр. 132; 87

Щом се прегърбва човек, показва че вече влиза в закона на прераждането.

“Божествена мярка”, стр. 165; 168

Смисълът на живота е в прераждането. Вземете го в буквален и преносен смисъл... Това не е произволен закон. Това е законът на Битието. В света всичко се преражда без изключение, и не само веднъж, но милиони пъти се преражда.

“Вземи детето”, стр. 10; 96

Прераждането е закон за изменение на човешкия порядък в света в Божествен порядък. В прераждането има закон за заспиване и пробуждане.

“Очите на мъдрия”, стр. 85; 121

Всяко едно прераждане е една женитба. Тогава от това гледище, един човек трябва да се жени 777 пъти кардинално, основно. Ще имаш 777 пъти кардинални женитби и 12 женитби ще бъдат епохални.

“Постигни реалността”, стр. 257; 122

След колко години се преражда човек? Който върви по закона на Любовта, преражда се след 1500-2000 години; който върви по свой закон, преражда се след 45 години; и най-после, глупавият се преражда веднага.

“Двете добродетели”, стр. 155; 127

Майката не може да роди по-умна дъщеря от себе си. Бащата не може да роди син по-силен по характер от себе си... Майка, която иска да бъде по-горе от дъщеря си, значи, че иска да бъде по-горе от майка си. Защото нейната дъщеря според закона на индуското учение за прераждането – сега се е родила, тя е била нейна майка.

“Ето отрока”, стр. 142, 143; 108

Законът е такъв, понеже вие, преди да се родите, преди да дойдете в света, по-напред бяхте в майка си. И за да се родите, излязохте вече от майка си и сега по същия закон майката, за да се подмлади, влиза във вас.

“Божественият филтър”, стр. 570; 122

Прераждането е закон за подобряване на живота. Прераждането подразбира прогресиране. Всеки ден човек трябва да подобрява условията на своя живот.

“Съществени връзки”, стр. 337; 145

Човек трябва да се ражда и преражда. Прераждането е закон за изучаване на вечната младост.

“Вечно подмладяване”, стр. 16; 151

Някой мисли, че като замине за другия свят, няма да се върне на Земята. Ако не е готов още за Небето, доброволно или насила, пак ще слезе на Земята. За предпочитане е да се върне доброволно, отколкото чрез насилие. Който не разбира този закон, скоро се обезсърчава, не му се живее, иска да тури край на живота си, да замине за другия свят.

“Трите книги”, стр. 252; 132

Прераждането е закон за изучаване на вечната младост.

“Закон на вечната младост”, стр. 408; 145

И когато се казва, че някой човек е умрял, това не значи, че той е изчезнал някъде безвъзвратно... Това е закон на прераждане. Според този закон човек не може да изчезне. Той е поставен в система, която не може да изчезне. Човек не изчезва, както и Слънцето не залязва.

“Единният живот”, стр. 43; 207

Прераждането, за което говорите, това е превъплътяване, това е кармически закон. Ти още не си свободен.

“Законът на сегашния човек”, стр. 587-588; 153

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...