Jump to content
valiamaria

Посвещение за Духът на Словото на Бога

Recommended Posts

Посвещение за

Духът на Словото на Бога

I. Великият Учител - Беинса Дуно, Всемировият Учител на Вселената, Който бе в плът и кръв и Дух на земята Българска, със светско име Петър Дънов, бе Живият Бог.

В Него бе Божествената Троица:

Божественият Дух,

Христовият Дух и

Господният Дух!

В Него бе Все и Вся!

Все на Земята и Вся на Небесата!

(Вж. „Изгревът” том I, стр. 644 ÷ 657, том II, стр. 39 ÷ 41)

II. Ето, видяхте ли, че Аз приличам на вас, но не съм като вас и не съм от вас? Аз съм приел днес образа на Бога, защото Бог лично съизволи да слезе между человеците и да вземе образ като человеческо подобие на Себе Си. Днес Бог съизволи да слезе между человеците, Бог е пред вас и единственото, което иска от вас, та за Школата е, да не огорчавате Духът с вашите съмнения и с вашите изкушения. Справите ли се с тях, вие ще имате благословението на Бога Живаго, Който е в Мене, Който е над Мене и Който е Все и Вся.

(„Изгревът”, том I, стр. 82)

III. Ако преди 2000 години бе дошъл Синът Божий, то днес е дошъл на земята Бащата! Дошъл е и е слязъл Живият Бог, взел е Своя образ, в Своето подобие и Дух, плът и кръв! Това е най-голямата истина, която може да се свали, да се предаде чрез човешкия език и да се предаде на съхранение, за да се знае Истината за слизането на Великия Учител между человеческите синове, за слизането на Бога Живаго на земята.

(„Изгревът”, том I, стр. 82)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×