Jump to content

12. САМООПРЕДЕЛЯНЕ


Recommended Posts

12. САМООПРЕДЕЛЯНЕ

Отивайки към гарата, аз размишлявах върху това как се срещнах с Учителя и какво впечатление ми направи Той. Стигнах в родното си село Водица. Майка ми ме посрещна с радост, че ме вижда жив и здрав. След малко чувам кокошка да вряка. Излизам на двора и виждам, че мама се кани на дръвника да отсече главата на една кокошка. Извиках й да не коли кокошката, защото аз съм се зарекъл да не ям месо. Мама се зачуди: „А може ли човек да не яде месо?" И с какво ще ме посрещне, щом не ям месо и щом тя няма да ми заколи кокошка? Трябваше дълго да дебатираме по този въпрос. Все пак на майка ми й стана мъчно, че съм се отказал да ям месо.

Още същия ден се разчуло из селото, че съм си дошъл в отпуска. Като се смрачаваше, се зачука на пътната врата. Излизам на портата. Оказа се, че е братовчедът на моята бивша приятелка Тота Колева, дъщеря на Мутаф Христо Колев. Тя го изпратила да ми съобщи, че тази вечер съм поканен на вечеря у тях. Заклала гъска, купила вино, направила баница и пр. Обясних му, че не ям месо, не пия спиртни напитки и че няма да отида на вечеря тази вечер у тях. Братовчедът на Тота настояваше всячески да се съглася да отида, но аз бях непреклонен.

Трябва да отбележа, че откакто прочетох брошурата „Смисълът на живота", че има безкраен живот, че има еволюция, аз в себе си строго реших да продължа образованието си и да скъсам връзките си с всички момичета, които ми бяха приятелки преди да постъпя на военна служба. Те бяха взели адреса ми от моите близки и ми бяха писали писма, но аз не отговорих нито на една. Така скъсах връзките с приятелките си. Светът изчезна за мене. Интересуваше ме Словото Божие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...