Jump to content

39. БОКЛУЦИТЕ НА СВЕТА И БОКЛУКЧИЙСКАТА КОФА


Recommended Posts

39. БОКЛУЦИТЕ НА СВЕТА И БОКЛУКЧИЙСКАТА КОФА

ПГ: Не можаха приятелите да използуват Учителя като оригинал! Не можаха. ВК: Ние ще се върнем друг път пак по отношение на музиката и понеже бяхте ми разказвали оня пример за подсъзнанието, гдето ми го разказахте, че музикантите не са използували този закон, за да запаметят песните на Учителя.

ПГ: Един път Учителят ми говори: „Каквото ти желае душата, каквото искаш да постигнеш, тури го в подсъзнанието си и недей бърка вече." - „Ама че как да разбираме, Учителю, това нещо? Да го туря в подсъзнанието и да не го бъркам?" - „Ще ти кажа. Помисли, че се качваш от пристанището Ливерпул, от Англия за Америка. Параходът пътува две седмици денонощно. Като се качиш на парахода, защо ще се тревожиш: „дали ще стигна или няма да стигна"? Морето може да се вълнува или не, но след 14 денонощия току ти извикат: „Ню Йорк, пристанището!" Тъй че, има си персонал, началници, служители там, които денонощно бдят на палубата и за правилното движение на парахода. Ти защо ще се тревожиш? Подсъзнанието, това са висши светове, това са висши съзнания. Те реализират онова, което ти си пожелал. И затуй нямаш право да го бъркаш. Ако го бъркаш, не става, законът не работи тогава. Не се осъществява това, което си пожелал. Затова пожелай нещо и го тури в подсъзнанието - то ще се реализира."

Сега ще ти кажа: Учителят в Своите беседи говори така: „Никога не се занимавайте със слабостите на когото и да е. И каквото и желание да имате, уж за да им поправите грешките, то със слабостите на хората не се занимавайте, защото им вземате всичките боклуци."

Един наш млад лекар от Стара Загора, д-р Гарвалов, който беше даже съученик на д-р Кадиев, изнесе една сказка, то беше за 22 септември, на младежките събори. Изнесе я на ул. „Оборище" 14, където имахме салон. Изложи в нея някои слабости, проявени от братята. Казваше как излизали при изгрев Слънце, не обръщали внимание, че хората им се смеят, като коленичели, молели се, кланяли се на Слънцето и ред такива работи. Изнесе много такива прояви на братя и сестри и стана причина, вместо да ни тачат хората като културни хора, да смятат, че сме идолопоклонници и даваме лош пример пред света. И този брат, след като изнесе всички тези неща, посочи даже имена. Например Стиляна Русева, която, когато дадат нещо от София, ми пишеше веднага. И за други изнесе много слабости.

Оттам насетне, като си отиде Добран Гарвалов, не се яви в Братството никак. И излезе от Братството навън. А Учителят скоро го помена в Школата и каза така: „Този брат имаше доброто желание да бъдете всички порядъчни и примерни за пред света, обаче той не подозираше, че взе всичките ви боклуци и отрицателни работи и се натовари с тях. Тези боклуци го отдалечиха и го накараха да се откаже от Братството. Не можа да се разтовари."

И затова Учителят пак каза: „Със слабостите на хората не се занимавайте! Когато аз изнеса някои слабости на някого, с желание да ви помогна, аз се опетнявам и след това трябва дълго време да се чистя. Но препоръката ми е: със слабостите на хората не се занимавайте!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...