Jump to content

101. ПАРАХОДЪТ ОТ АМЕРИКА


Recommended Posts

101. ПАРАХОДЪТ ОТ АМЕРИКА

Една жена се оплаквала пред свои приятелки в града (тя не е от Братството, чужда жена), че мъжът й отишъл в Америка. Отначало й пишел писма, пращал пари, обаче от известно време нито пари получавала, нито писмо имала, не се обаждал никакъв. Тя вече се чудела дали е жив или не е. Защо не се обажда мъжът й?

Някои хора от града й дали съвет: „За тази работа да отидеш да питаш Дънов, само той разбира тия работи." И тя се запътила и дошла на Изгрева.

Влязла при Учителя. Той я посрещнал много любезно. Тя си разказала болката, за мъжа си, че е отишъл и вече не й се обажда. Пък Учителят рекъл: „Добре, стой тука, ще уредим този въпрос." И тя стои в стаята на Учителя, в приемната. А в стаята имаше едно перде и зад него - мивка, да може да си умие някога ръцете. Имаше и легло зад пердето. Рекъл: „Стой тука." И тя седи сега и чака, чака, чака Учителят да излезе зад пердето, обаче не излиза. Минало много време и тя се чуди: „Защо не излезе този човек, бе джанъм?" Отишла, надникнала полекичка и видяла, че Учителят бил легнал и спял. И си казала: „Виж, той уж ще ми приказва, ще ми говори, а пък легнал и заспал."

Не минало дълго време и Учителят излязъл вънка и й казал: „След 12 дни той ще си дойде!" Защото параходите за 12 дни денонощно пътуват и стигат от Европа до Америка. Та, той ще си дойде след 12 дни, или 14 дни, забравих точно след колко време.

И след определените дни, които Той казал, мъжът й си дошъл. Излизали с него да се разхождат из Борисовата градина, сега парка на Свободата. Излезли, значи, веднъж на разходка и тя довела мъжа си по пътеката от Семинарията насам, на Изгрева. По едно време видяла хора, натрупани като на хоро, насъбрани на камара, и рекла: „Какво ли правят тези?" И като наближават, мъжът рекъл: „Ей-този е, дето идваше при мене!" В хотела, в който живеел, Учителят се явил и му казал: „Слушай, утре сутринта ще вземеш първия параход за Европа, ще си отидеш, много си необходим да си отидеш у вас." - „Значи, същият човек ми се яви там!" Как се е явил, и те не знаят. Учителят се е излъчил от тялото Си и се е явил там, като пак се е материализирал. И тъй, после станали приятели. Но кой е този човек, не са ми казвали.

Учителят на мене ми каза така: „Аз мога да накарам целия свят да се струпа веднага, като взема и възкреся тука един човек, който заминава за гробищата, но веднага Радио София ще съобщи това нещо и ще се юрнат журналисти и какви ли не от разни държави и вие няма да можете да припарите до мене. Моята мисия е друга. Аз съм дошъл да се срещна с хората, които ще работят за Бялото Братство, затова тази работа не трябва да се чува. Трябва да дойдат при мене хората, които са определени за тая работа. А иначе ще дойдат хората от любопитство, а не тези, които вярват в Бога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...