Jump to content

Развита тема от МОК,13-та година 5.Влияние на човешката мисъл?


Recommended Posts

Влияние на човешката мисъл?

По темата бих могла да напиша една малка книжка, основаваща се на познананията и опитностите ми, свързани с влиянието на човешката мисъл. Както казва нашият обичен Учител, едно знание става наше, едва когато го приложим съзнателно в живота си и вече, чак тогава, можем да го предадем и на други (Закон).
Древното знание за влиянието и за силата на мисълта, пазено от рицарите тамплиери, дълго бива укривано от хората, за да не попадне в неподходящи ръце. Но колкото повече човечеството се развива и разширява своето съзнание, толкова повече части от древното знание на Атлантида, се открива. Мисълта гради. Мислълта руши и съгражда. Мисълта лекува, но и разболява. Мисълта осиромашава, но и обогатява. В мисълта е всичко. Като създадени по образ и подобие на Бога, в човека са заложени силите и механизмите да бъде Съ-творец. Да гради своя собствен свят, ден след ден и да бъде дълбоко благодарен за всичко, което има в живота си и да се чувства добре и спокойно за всичко онова, което все още няма в живота си. Нашето тяло е създадено изначално съвършенно, ние всички сме добри и прекрасни звездни същества, но сме забравили това. Време е да излезем от колелото на преражданията, да повярваме в собствените си сили, да повдигнем съзнанието си и да сложим началото на нашето добротворчество.
Мисълта, за да бъде трайна и за да не се разпада в пространството, тя трябва да има плътност, която да я прави устойчива. Тази плътност идва от чувствата. Значи, мисъл изразена с чисто чувство се превръща във всемогъща сила, която е в състояние да промени всеки живот. Колкото повече човек се чисти (от храна, думи, дела, мисли), толкова по-градивна става мисълта му. Колкото повече време прекарва в молитва, медитация, упражнения, музика, толкова по-бързо визуализациите му се превръщат в реалност. Време е тайната да бъде дадена/върната на хората, на които тя изначално принадлежи. Всяка мисъл, изказана с дълбока вяра и безусловна любов, е всякога приета. За това, когато се намираме на високи места в планините е хубаво да сме подготвени и да го правим с чисто и повдигнато съзнание, да изпълним цялото си същество с радост, защото мислите, които имаме там, като могъщи сателити се “предават” на хората долу в низините.
Четох, че в Америка учени направили изследване върху мозъчните вълни на група хора в една стая. Там имало будистки монаси, всеки от които е прекарал между 10 и 50 хиляди часа в медитация. Тяхната мисъл оказвала влияние на всички останали. Те толкова дълго време са прекарали в Алфа-ниво, че то се е превърнало в тяхно постоянно състояние. Състояние на постоянна молитва и непреривна връзка с Духа. А за мен точно там е мястото, където се случват чудесата.
В заключение ще кажа, че от настройката на мисълта ни зависи целият ни живот. Не зависи от околните или от състоянието на икономиката на страната в която живеем, а само и единствено от нас. Ако допуснем, че нещо е възможно в съзнанието ни, то е възможно да бъде сътворено и в живота ни, защото мисълта е могъща съграждаща сила.
“Нека, Господи, всичко това бъде за Твоя Слава и за благото на моята душа”.
темата написа Борислава Богданова

  • Like 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...