Jump to content

Развита тема от МОК,13-та година 5.Влияние на човешката мисъл?


Recommended Posts

Влияние на човешката мисъл?

По темата бих могла да напиша една малка книжка, основаваща се на познананията и опитностите ми, свързани с влиянието на човешката мисъл. Както казва нашият обичен Учител, едно знание става наше, едва когато го приложим съзнателно в живота си и вече, чак тогава, можем да го предадем и на други (Закон).
Древното знание за влиянието и за силата на мисълта, пазено от рицарите тамплиери, дълго бива укривано от хората, за да не попадне в неподходящи ръце. Но колкото повече човечеството се развива и разширява своето съзнание, толкова повече части от древното знание на Атлантида, се открива. Мисълта гради. Мислълта руши и съгражда. Мисълта лекува, но и разболява. Мисълта осиромашава, но и обогатява. В мисълта е всичко. Като създадени по образ и подобие на Бога, в човека са заложени силите и механизмите да бъде Съ-творец. Да гради своя собствен свят, ден след ден и да бъде дълбоко благодарен за всичко, което има в живота си и да се чувства добре и спокойно за всичко онова, което все още няма в живота си. Нашето тяло е създадено изначално съвършенно, ние всички сме добри и прекрасни звездни същества, но сме забравили това. Време е да излезем от колелото на преражданията, да повярваме в собствените си сили, да повдигнем съзнанието си и да сложим началото на нашето добротворчество.
Мисълта, за да бъде трайна и за да не се разпада в пространството, тя трябва да има плътност, която да я прави устойчива. Тази плътност идва от чувствата. Значи, мисъл изразена с чисто чувство се превръща във всемогъща сила, която е в състояние да промени всеки живот. Колкото повече човек се чисти (от храна, думи, дела, мисли), толкова по-градивна става мисълта му. Колкото повече време прекарва в молитва, медитация, упражнения, музика, толкова по-бързо визуализациите му се превръщат в реалност. Време е тайната да бъде дадена/върната на хората, на които тя изначално принадлежи. Всяка мисъл, изказана с дълбока вяра и безусловна любов, е всякога приета. За това, когато се намираме на високи места в планините е хубаво да сме подготвени и да го правим с чисто и повдигнато съзнание, да изпълним цялото си същество с радост, защото мислите, които имаме там, като могъщи сателити се “предават” на хората долу в низините.
Четох, че в Америка учени направили изследване върху мозъчните вълни на група хора в една стая. Там имало будистки монаси, всеки от които е прекарал между 10 и 50 хиляди часа в медитация. Тяхната мисъл оказвала влияние на всички останали. Те толкова дълго време са прекарали в Алфа-ниво, че то се е превърнало в тяхно постоянно състояние. Състояние на постоянна молитва и непреривна връзка с Духа. А за мен точно там е мястото, където се случват чудесата.
В заключение ще кажа, че от настройката на мисълта ни зависи целият ни живот. Не зависи от околните или от състоянието на икономиката на страната в която живеем, а само и единствено от нас. Ако допуснем, че нещо е възможно в съзнанието ни, то е възможно да бъде сътворено и в живота ни, защото мисълта е могъща съграждаща сила.
“Нека, Господи, всичко това бъде за Твоя Слава и за благото на моята душа”.
темата написа Борислава Богданова

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...