Jump to content

29_4 ДАНИИЛ И БЪДЕЩЕТО


Recommended Posts

ДАНИИЛ И БЪДЕЩЕТО

 

Вие не мислете, че духовните хора трябва да бъдат прости. И Давид, и Даниил бяха запознати с цялата мъдрост по времето на фараоните. Когато всички знаменити учени хора и мъдреци трябваше да тълкуват този сън на Навуходоносор и беше дадена заповед да се избият, ако не могат, Даниил каза: “Не трябва да се прави това насилие. По-добре да се изтълкува сънят.” И избави главите на тези учени хора. И днес трябва един Даниил да се яви и да освободи главите на учените хора на Вавилонската империя. Намери се в Египет един учен човек, Йосиф, който спаси главите на египетските учени. Намери се един учен човек в Израил, който спаси главите на евреите. В съвременния европейски свят трябва да дойде един учен човек да спаси главите на учените европейци. Трябва да дойде! Това са хората на бъдещето. Тогава вавилонският цар издаде заповед, че отсега нататък който не се поклони на истинския Бог на Данаила, Който може да раздава тази Мъдрост, която разрешава всичко – ще бъде хвърлен на зверовете. (46, с. 109)

 

Като четете тази глава (втора) от Даниил, ще се постараете да изтълкувате образа, който видял вавилонският цар. Тълкувателите уподобяват царството на Александър Велики на медната епоха; великата Римска империя – на желязната; а сегашните царства – на желязото и калта. Те са направени на места от желязо, а на места от кал. Сегашните оръжия, телени мрежи – всичко е от желязо и кал. Пророчеството на Даниил се отнася и за сегашните времена. В прочетената глава се казва: “Желязото, калта, медта, среброто и златото се съкрушиха изцяло и станаха като прах от плява; вятърът ги вдигна и не се намери за тях никакво място; камъкът, който удари образа, стана планина голяма и изпълни всичката земя.” Тази глава показва всичките заблуждения от хилядите години, в които хората са живели и са противодействали на великия Божествен закон. Камъкът, който удари образа, е истинското учение, което Бог изпраща в света. Божественото учение ще проникне в съзнанието на хората и това Царство няма да загине. Него очакват сега хората. Казано е: “Когато Син человечески дойде.” Някои очакват да дойде Христос на облаците. Какво означава това? – В дадения случай, облаците означават обърканите времена. Сега всички хора са смутени и нищо не виждат. Очакват Христос да дойде над облаците. Това е фигуративно казано… Сега ние живеем в последната епоха. Казвате, че ще се свърши светът. Няма да се свърши светът, но минаваме от една епоха в друга. Аз наричам едната епоха “на нощта”, а другата епоха – “на деня”. В епохата на нощта живеят всички нощни птици и месоядни животни... Понеже идва нова епоха на Божественото слънце, което ще изгрее, и Писанието казва “праведните ще просветнат”, желая ви да дочакате Божествения ден… Любов към Бога – това е епоха, която идва сега. (66, с.264)

 

Религията на Шестата раса ще бъде религия на Любовта, в която хората ще се чувстват свободни и ще имат само един закон, а не много закони, както е сега. Има нещо велико и красиво, което може да стане достояние на всеки човек. Казва Даниил: “В последно време”, т.е. в това време, когато тая Истина ще озари сърцата на хората и ще дойде Любовта – в тая светлина ще разберем живота – ще разберем, че в него има нещо съществено, не привидно, към което всички трябва да се стремим и да го намерим. Всички трябва да участваме в това благо и да бъдем доволни. (4, с. 13)

 

Казано е на Даниила: “Ти иди в последните дни на жребието.” Значи Даниил пак ще дойде на Земята по закона на вселяването. Тогава той ще разбере това, което било затворено за него. Същото се отнася за всеки едного от вас. И ти ще чакаш до последните времена, ще се учиш и ще работиш. Ще се откажеш от господаруването. (69, с. 37)

 

Даниил, един от най-видните хора на миналото, казва: “В последното време, когато хората ще се освободят от всички свои криви схващания за живота, тогава възкресение ще има.” Ще възкръснат хората. Сега всички се стараят още този ред да запазят. Всичко, което сега виждате, всичко ще изчезне. Няма да намерите едно перце от тоя ред и порядък, който сега съществува. Не че сега аз го искам, но както от честния кръст нито едно малко парченце няма да намерите, така всичко ще се измени. Казва Писанието: всичко ще мине през огън и от тази култура и архитектура всичко ще бъде пометено, всичко ще се измени, ще остане в човека само онова от културата, което ние сме задържали в себе си. То ще остане. Всичко друго външно ще изчезне. И онова, което сме задържали, ще роди новата култура, която ще бъде хиляди пъти по-висока от сегашната. (24, с. 204)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...