Jump to content

ПРИ УЧИТЕЛЯ


Recommended Posts

ПРИ УЧИТЕЛЯ

7май, петък, 10,30 часа

Хубави картинки галят понякога погледа. Часът е 10 вечерта. Времето е меко и приятно. Небосводът е осеян с безброй звезди. Голямата лампа над балкона свети. Учителя излиза и оглежда небето. После поздравява някой закъснял и разменя дума.

Хубава е тази картина, но човек трябва да я види, да усети присъствието на Учителя, за да разбере къде е хубавото. Или пък, когато се качва по стълбата!

Не веднъж съм го виждала да се качва. Виждала съм го не веднъж и из градината. Но понякога е изключително хубаво! Да видиш линия, светлина и изящество!

Тези преживявания оставят незаличими следи в душата.

Бъди благословен, Учителю !

*

През тези години ние, двете сестри Мара и Теофана, сме почти постоянно при Учителя. Ние първи възприехме упражненията. Наскоро след това дойде и Катя Грива. Музикантите, които се явяваха веднага, щом Учителя седнеше пред пианото, бяха Асен и Ангел.

Учителя даде нова песен: „Ставай, дъще!"

През тази година е дадена и песента „В пустинята на живота", както и много предварителни песни от Учителя. Той свали от високите светове много текстове и много мелодии, но малко се записа. Така е трябвало. Ето един от текстовете:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...