Jump to content

КАКВО ДА ИЗУЧАВАМЕ В ЧОВЕК


Recommended Posts

КАКВО ДА ИЗУЧАВАМЕ В ЧОВЕК

Аз изучавам човека от четири страни: от гледище на ухото, носа, устата и очите. Това са четирите свята: физическият, астралният, умственият и причинният. 68-164.

След пръстите ще изучавате ушите, очите, носа и устата си, от които зависи вашата съдба. 68-316.

Започнете да изучавате ухото. Каквото научите, задръжте го за себе си. Като го разберете и съпоставите с другото знание, тогава може да го изнесете и пред другите хора. 68-133.

Ще изучавате не само ухото, но и окото, и носа, и устата си. 68-152.

Като изучаваме живота на хората, виждате, че колкото по-правилни и красиви са чертите на лицето, както и неговите части: очи, уши, нос, уста, толкова повече любов има той в себе си. 33-162.

Видите ли човек с крива уста, крив нос, в него непременно станала някаква вътрешна промяна. В мислите и чувствата на този човек има нещо криво. 33-62.

За да познаеш човека отвън, виж как се движи. Това се отнася до външната страна на човека. Той има и вътрешна страна, която едва сега започва да се изучава. 68-242.

Ще учиш, за да познаваш хората, кой е честен и кой не е. 68-133.

Като изучавате човека външно, ще видите, че двете му половини - лявата и дясната се различават. Това различие съществува в очите, в ушите, в ръцете, в краката, едното око е положително, другото - отрицателно; единият крак е положителен, другият - отрицателен. Значи човек е създаден от плюсове и минуси, които взаимно се регулират. 146-344.

Носът дава идея за единицата. После учените са дошли до двойката, до тройката. Двойката виждаме в ушите и очите тройката във веждите. Числото 3 е символ на равновесие. Като теглите линия от веждите към носа, и от носа към края на веждите, образува се един триъгълник. Триъгълникът е мярка, с която измерваме двата полюса на човека. 68-327.

И ако искате да изучавате човека, изучавайте природата. В нея е скрит външният и вътрешният образ на човека. 68-243.

Каквото научите, задръжте го за себе си. Като го разберете и съпоставите с другото знание, тогава може да го изнесете и пред другите хора. 68-133.

За да се изучи човек, изискват се ред години, а то е въпрос на бъдещето. 75.4-296.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...