Jump to content

ПРЕОБРАЗЯВАНЕ - ИЗПРАВЯНЕ НА ЧОВЕКА


Recommended Posts

ПРЕОБРАЗЯВАНЕ - ИЗПРАВЯНЕ НА ЧОВЕКА

Казано е, обаче, че човек е създаден по образ и подобие Божие. Това се отнася само за онзи, който съзнава и зачита, както своето право, така и правото на всички същества. Обаче, в който момент наруши правото на другите същества, той се отклонява вече от истинския образ и живее по свой план и свои разбирания. От хиляди години човек се е отклонил от този образ, оцапал го е, поради което не познава нито себе си, нито ближния си, нито Бога. Днес той иде на земята с определена задача, да изчисти този образ и така, да се яви при своя Създател. Казва се, че днес е края на века, съдният ден, когато Бог ще съди хората. Бог ще извика всеки едного при себе си и ще го пита: Защо оцапа моя образ? Защо не го изчисти? Защо не използва условията, които ти се дадоха. Днес на всички хора се задава въпроса, защо изопачиха и опетниха образа на Бога в себе си. 35-263.

Ще кажете, може би, че природата е създала човека такъв, какъвто го виждаме. - Не, сегашния човек сам се е отклонил о; правия път, вследствие на което е изгубил нещо от своята първоначална форма и строеж. Следователно, според окултната наука вие трябва да се върнете в правия път, да се оставите на природата, тя да действа върху вас, да възстанови първото ви положение... Има ред причини за отклонението, но вие не трябва, да ги знаете. За вас е важно да се върнете в Божествения път. 73-259.

Природата е създала човека по строго определени математически и геометрически отношения. При отклонението му от правия път, стават отклонения и в тия числа. 16-151.

При сегашната човешка форма никой не може да бъде щастлив. Като изучавате хората, виждате, че във всяка човешка форма има нещо изкривено или недоразвито: някъде очите са криви, другаде - носа, на трето място - устата, на четвърто - ушите, ръцете, краката, тялото и т. н. Рядко се среща човек с нормално развити удове, или напълно хармоничен - все има нещо деформирано в него. За да се изправят хората трябва да възстановят връзката си с Бога. 35-399.

Каквито дефекти има човек на тялото, на главата или на лицето си, в бъдеще ще се изправят. 68-32.

Външните признаци, или белези на човешкото лице особено, показват, с какво има човек да се справя в себе си и как трябва да работи, за да регулира силите на своя организъм. 73-152.

Съвременните хора още не са създадени по образ и подобие Божие. Те крият в себе си възможности, които чакат времето си да се проявят. Много още има човек да учи: ухото, носът, устата са още в процес на развитие. По тях се познава какъв път е извървял човек и колко още му предстои да мине. Има красиви уши, които донякъде само представят образец. Които не разбира законите може да се обезсърчи, че няма хубаво ухо, нос, уста или око. Всичко може да се подобри, но трябва да имате само една мисъл - да работите. Органическите процеси могат да се усилват, могат и да спират. Как познаваме, дали работим правилно? - Вслушвайте се в себе си. 68-334.

Преди всичко, човешкото ухо, нос, уста, око не са завършени още. 68-309.

Когато изучавате физиогномически ухото, устата, носа, окото трябва да ги разглеждате като в процес на развитие. Например, носът на някого е къс, но той има възможност, в няколко години да го удължи. Не може да изработи съвършен нос, но ще внесе поне малко подобрение. Най- голяма неправилност се забелязва в ушите и в устата. Ето защо изправянето на човека трябва да започне най-напред от тях. 68-335.

Всеки от вас може да извае от себе си такъв човек, какъвто иска, но за това се изисква светъл ум, благородно сърце и силна воля. Имате ли всичко това можете да направите, каквото искате, но ще изучавате законите на природата. 75.2-218.

Да храни човек правилни мисли и чувства, които са в състояние да поддържат красотата и пластичността на мускулите на лицето, също така да изправят всички изкривявания на лицето и на тялото, унаследени в далечното минало. 83-363.

Човек може да моделира носа, очите, ушите, устата, веждите си. За тази цел той трябва да изучава движенията на силовите линии, както и техните външни и вътрешни проекции. За да бъде правилно, хармонично движението на силовите линии в човека, той трябва да пази единство на съзнанието си. Най-малкото раздвояване на съзнанието произвежда в човека две равни противодействащи сили, които взаимно се неутрализират. 73-152.

Ако знаете тия неща, лесно ще изправите кривините на своя живот. 27-178.

Да се молиш, това значи, да се освободиш от всички отрицателни мисли и чувства и така чист, да се явиш пред Господа. Не се ли очистиш, Бог ще погледне ухото ти, ще види, че има нещо накърнено в него и ще пита: Де е ходило това дете, че е пострадало? После ще погледне очите, носа, устата и брадата ти и, като намери, че не са оформени, както трябва, ще извика един от главните инспектори и ще каже: Погрижи се за това дете, да го изправиш. Тези инспектори са главните зидари на човешкото тяло. - Как работят зидарите? - Чрез болестите и страданията. Ако устата ти е крива, Бог ще изпрати една болест. на устата, за да я изправи. Ще изпрати една болка на носа ти, и той да се изправи. Така ще се изправят очите, ушите, всички криви линии на тялото, но никой няма право да се меси в работата на Бога. Не разваляйте работата на природата. Ако не й се месите, тя по-лесно ще свърши работата си. 68-231.

Ако днес, в лицето на човека, не виждаме образа на Бога, това показва, че той се е отклонил от правия път на живота. Щом се е отклонил, той може да се върне в същия път, да придобие онзи образ, които първоначално му е бил даден. 33-63.

Какво се иска от сегашния човек? - Да преобрази главата, гърдите и стомаха си. 66-23.

Ако не поправите мозъка, белия дроб, стомах, жлъчката, черния дроб, бъбреците си и ако не раждате, не можете да бъде се добър, силен, разумен и благороден човек. 25-270.

Човек не може да измени външната си форма, до като не измени своите вътрешни състояния. 99-64.

Казано е·в Писанието, че човек бил създаден по образ и подобие. Божие. Това се отнася до първия човек, а не до сегашния. Много време е нужно на сегашния човек, за да придобие образ и подобие Божие. 53-180.

Молете се Бог да пребъдва във вашите действия. Ако се гневите, ще знаете, че той не е във, вас. Ако боледувате, той не е във вас. Как ще се излекувате? - Само очистете тялото си от нечистата кръв, ума си от нечисти мисли и сърцето си от нечисти желания. 25-234.

Както живее, такъв е резултатът на неговия живот. Сегашният живот на човека не е нищо друго, освен резултат на миналите му животи. Какъвто живот е минал, това е писал върху себе си. Човек е написана книга, по която може да се чете не само неговия минал живот, но този на неговите деди и прадеди. Днес той пише своето бъдеще. Сегашната задача на човека е да коригира кривите страници на миналия си живот. При изправяне на всеки живот ще дойде по един професор, който ще ви покаже, коя страница да изправите и как именно, да я изправите. 35-381.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...