Jump to content

ПРЕДСКАЗАНИЯ


Recommended Posts

ПРЕДСКАЗАНИЯ

Бъдещето на човека е определено, то е написано на ръката, на главата, на лицето. 10.32-25.

Един богат американец имал само една дъщеря, която се влюбила в един търговец милионер, и решила да се ожени за него. Баща й, обаче, я посъветвал да покаже портрета на годеника си на някой астролог или физиономист, да чуе неговото мнение. Дъщерята се съгласила да чуе, какво ще каже френологът за нейния годеник. Той казал, че тя не трябва да се жени за него, защото най- много след две години ще я убие. Дъщерята повярвала на думите на френолога и отказала на своя възлюбен да влезе в брак с него. Думите на френолога се оправдали: богатият търговец се оженил задруга мома, която след две години убил. 49-82.

В Америка, тази културна страна има ред бюра от опитни физиономисти, астролози и хиромантици, които услужват на хората, когато някой иска да се жени или когато някое семейство иска да избере съответна за тях слуга или слугиня. По чертите на лицето, по устройството на главата и по линиите на ръцeтe; те познават, кои хора си подхождат, било, когато ще влязат в брак или когато ще взимат лица за прислуга в домовете си. Това са ред науки, които влизат и в науката на Любовта. 14-266.

Има учени хора в света, които са посветили живота си в изучаване на човешката ръка; други в изучаване на човешкото лице, сърце, човешкия мозък, човешките мускули, кости и т. н. Всички тия науки са отлични, те показват на човека пътя, към неговото правилно развитие; те са израз на разумното Слово. За в бъдеще, баща, на когото се роди син, няма да философства, как се е създало това дете, но ще извика един хиромантик, който по ръката, или по някой от пръстите му, ще каже, какви способности се крият в него, какви добри и лоши черти има и най-после какво може да излезе от него; Хиромантикьт ще даде методи за възпитанието на това дете. Ако пък бащата пита нещо за себе си, той ще му даде начин, как да изправи живота си и как да се освободи от противоречията. Днес тази наука е опасна. Защо? Защото и съвременният хиромантик, като Ломрозо, търси дефектите в човешката ръка. Виж какви дефекти има ръката ти! 16-131.

Всички хора могат да изучават хиромантията, френологията, физиогномията, но всички не могат да бъдат добри гадатели. Нужно е вътрешно виждане, чувствителност, вярно схващане на нещата. Истинският гадател никога не бърза в заключенията си. Ако види една линия на ръката, той не се произнася още, докато не намери същите линия на лицето и главата. Значи всяка черта трябва да се среща на три места. Няма ли я на три места, не може да кажете за човека, нито добро нито лошо. Като се е отклонил от правия път на живота, човек изменил някои линии в себе си, поради което на главата си носи една добра черта, която в ръцете си е изопачил вече. Например, срещате един човек с продълговато лице, с добре оформена глава, а с малка ръка и къси пръсти. Срещате друг някой с дълга ръка, дълги пръсти, добре оформени, лицето кръгло, Това несъответствие говори за отклоненията, през които човек е минал. 82-75.

Виждате, че някоя врачка нарежда боб или карти в различни системи и гадае по тях. Но тя има и друго виждане - вътрешно. Външните фигури служат само като външен повод, да се съсредоточи човек, да концентрира мисълта си към известен център, отдето идат теченията. Свърже ли се с този център, човек може да предсказва. Като се упражнява в това направление, човек развива своето вътрешно виждане. 82-74.

Всеки познава сегашните условия на своя живот; какви ще бъдат условията на другия ден не знае. Чрез изчисления и това може да се реши. Достатъчно е да знаете височината и дебелината на тялото, дължината на носа, широчината и височината на челото, обиколката на главата, дължината на пръстите на ръката, за да определите своя бъдещ живот. Колкото повече данни имате на разположение, толкава по-точни изчисления ще направите. 26-163.

Човек не може да се произнесе за бъдещето на едно дете само по неговата външна форма. За да се произнесе за бъдещето на детето, той трябва да изучи законите, по които е построено то: да измери големината на главата, на лицето, на цялото тяло. Това може да се постигне чрез ред математически и геометрически изчисления и измервания. Само при тези данни може да се предскаже, какво ще излезе от едно новородено дете. Ако между мерките на главата, на лицето и на тялото няма известна хармония, от това дете нищо добро не може да се очаква. 22-185.

 

Не е важно, какво мислят днес за вас; важно е какво ще мислят в бъдеще, когато ще могат да четат и по главата и по лицето и по ръката. 27-169.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...