Jump to content

СИЛИТЕ НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО


Recommended Posts

СИЛИТЕ НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

Не по душа, но по тяло човек е едно слабо същество. Силен може да бъде човек само тогава, когато е свързан с онези вечни принципи на живота, когато е свързан с Бога. 41.30-4.

Физическото тяло е проводник, т. е. велика инсталация на силите в природата. Чрез тази инсталация минават двата вида природни сили: положително и отрицателно електричество, положителен и отрицателен магнетизъм. За сега вашите тела не са физически тонирани: едни от вас са положителни, други отрицателни, т. е. едни имат в себе си повече положително електричество, а други - повече отрицателно електричество. 71-114.

Електрическата енергия е толкова необходима за тялото, колкото и магнетичната. За в бъдеще вие ще изучавате, каква енергия се събира във всяка част на тялото. 76.7-91.

Колкото по-силна е главата, толкова по-силно е тялото. И обратно: колко слаба е главата, толкова по-слабо е тялото. 86-43.

Ако не може да се справи с изключенията в живота си, човек се натъква на такива сили в себе си, които му противодействат и стават причина за нежелателни промени в неговите външни и вътрешни органи. 81-147.

Защо боледува тялото? - Сила няма в него. 145-73.

Силата на човека зависи от онова, което той упражнява върху своето разумно тяло. 42.32-5.

Ако крайните точки на вашите сили, т. е. умът и сърцето ви са слаби, ще приложите в действие волята си. 88-153.

Ако искате да изпитате силата си, работете върху себе си. Вие сте цяло съдружие от духове, от същества, които трябва да възпитавате, да подчините на вашата разумна воля. 44-98.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...