Jump to content

ИЗУЧАВАНЕ НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО


Recommended Posts

ИЗУЧАВАНЕ НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

Първата задача на човек е да изучава своето тяло. 85-111.

Тялото е интересен обект за изучаване. То е малка вселена, в която стават различни промени. Човешкото тяло е синтез на всички процеси в природата. Ако познаваш тялото си, ще познаваш видимия и невидимия свят. 69-48.

Човешкото тяло се разглежда като единица и като колективитет. То се управлява от специални закони. 25-25.

След като изучите тялото си, ще престъпите да учите сърцето си, после ума си и като ги научите, трима заедно ще отидете да се учите. 125-178.

Знаете ли значението на всяка линия, на всяка издатина и вдлъбнатина на тялото си. Всяка точка, всяка линия имат значение. Те са във връзка с качествата на човешкия характер. 69-17.

Вие трябва да изучавате и да знаете всяка планета в коя част на тялото ви действа. Планетите менят местата си в човешкото тяло, вследствие на което стават промени и в човешките мисли и чувства. Според мислите, които вълнуват човека в даден момент, можете да съдите за влиянието на една или друга планета върху него. 81-136.

Индусите, например, при изучаване законите на природата, в ред поколения, са придобили ценни методи. Като са изучавали физиология, законите на тялото, те са достигнали до следните резултати: един индус може да направи разрез на ръката и след като положи здравата ръка върху болната, в десет минути болното място е съвсем заздравяло. Когато според сегашните методи, за да се излекува този разрез, се изискват най-малко 3 ÷ 4 месеци, и пак раната няма да се премахне напълно, все ще остане малък белег. 76.4-65.

Трябва да изучавате и себе си, да изучавате всичко, което е вложено във вас. Има неща, които вие сами сте вложили в себе си, но има неща, които други са вложили във вас. Задачата ви седи в това, да различавате едните от другите заложби... Положението на човека е подобно на положението на банките в живота. Една банка има свой, собствен капитал, с който работи, но същевременно тя работи с капиталите и със скъпоценностите на много външни лица; външните лица са вложили своите капитали в някои банки, за да се ползват от известни области. По същия закон и в човека са вложени капител и ценности, дарби от външни лица, с цел един ден и те да се ползват от областите на неговата банка. 48-165.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...