Jump to content

07 - 16. БЛОКАДА


Recommended Posts

16. БЛОКАДА

Преди години живеех на Изгрева. Един неделен ден, рано сутринта, бяхме събрани да слушаме беседа в салона. Пристигнаха полицаи и веднага обградиха салона. Учителят говореше, седнал зад катедрата. Салонът бе пълен. Един формен полицай отвори вратата на салона, хвана първия срещнат и го изведе навън за проверка на документи. После втори, трети, пети, десети и така докато слушателите останаха на половина. Тогава Учителят спря да говори. Когато полицаят извади и последния човек, тогава Учителят стана, напусна салона и се качи горе, без някой да го спре.
Между задържаните вънка беше и брат Лулчев, който им каза, че ние тук сме в дома си, а не на улицата. „Дайте ни възможност да се легитимираме."
Докато пред салона проверяваха личните карти, един агент срещнал Христо- Брадата по алеята и му иска документ. В този момент той пада на земята по гръб. Опънал ръце и крака. Облещил очи и не помръдвал. Агентът се изненадал, да не би човекът да умре и побягнал. Тогава Христо-Брадата се прибрал в жилището си. От негоден придобил прозвището „факира".
Като споменавам горния случай, не го препоръчвам като метод за подражание, а само като находчивост. Помогни си сам!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...