Jump to content

07 - 19. A3 НЕ СЪМ УЧИТЕЛЯТ


Recommended Posts

19. A3 НЕ СЪМ УЧИТЕЛЯТ

Ония братя и сестри, които са живяли на Изгрева и са били по-близо до Учителя, разказват, че е имало дни, когато той не е излизал от стаята си по 4-5 до 10 дни. Тогава в „Парахода" наставало безпокойствие. Стенографките закопнявали да видят отново Учителя, да разменят някоя дума, както и да целунат десницата му, да получат неговото благословение. Разказваше веднъж сестра Савка. След едно такова продължително уединение видяла Учителя да слиза от горницата и веднага се затекла да му целуне ръка, като му казала „Учителю." Тогава той се обърнал строго към нея: „Аз не съм вашият Учител." - „А кой сте?", го запитала тя. - „Един от неговите напреднали ученици. Дойдох да пазя тялото." - „А къде е нашият Учител?" - „На конгрес на Слънцето", отговори ми той.
„По израза на лицето му аз разбрах - казваше сестра Савка - че не е нашият Учител." - „А кога ще се върне Учителят?" - „Когато свърши конгресът."
Веднъж, при един разговор, Учителят каза: „Вие виждате тялото ми и казвате: "Ето Учителят", защото не ме познавате. Тялото е конят, който човек язди. Сляза от коня или автомобила и си продължавам нагоре по планината, а вие стоите при автомобила ми и мислите, че виждате Учителя. Но това вярно ли е?"
Не е вярно. Където е Духът, там е и Учителят.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...