Jump to content

Recommended Posts

ПРОЯВИ

И всеки един от вас има една проверена глава. Природата е вложила вътре в нея всичката ваша душа и казва: С тези ваши инструменти ще работите. 8-130.

 

Започне ли да решава въпросите си от гледището на разумния или Божествен свят, човек се качва горе, в главата си, и там се проявява. От главата си, т. е. от клонете на живота, човек слиза в материалния живот, в корените на злото. 95-44.

Когато кажат за някого, че има лукава глава, това подразбира човек с малка интелигентност, със слаба умствена деятелност. 21-167.

Умовете на повечето светски хора функционират главно около ушите, около слепите очи, вследствие на което мисълта им не може да се издигне в горната част на мозъка. 73-37.

Допуснете, че някой мъж туря шапката си малко накриво, или я хваща отгоре, и тъй я туря на главата си, Какво означава всичко това? Това са все признаци. Аз забелязах, преди да дойде всеобщата война, имаше една мода да сплескват шапките отпред, а отзад оставаше вдигната. Какво означава това? Понеже отпред на челото е милосърдието, хората казваха: милосърдието на хората трябва да се сплеска, да се спити. На този свят не трябва милосърдие. И хората опитаха тази своя философия. Милосърдието се сплеска, но се намериха в трудно положение. 42.7-1.

И задната област на този град (главата) не трябва да бъде плоска. Ако е плоска, казваме, че този човека няма обич, любов към семейството си. 25-207.

При личния живот семейните чувства са слабо развити. Такъв човек води чергарски живот, няма свой дом. У него е силно развит стремежа към пътешествия. 76.8-65

Някой се почесва отзад на главата. Това значи: Няма да стане тази работа! Или: Ами ако не стане тази работа? с почесването човек изразява съмнение, колебание. 49-89.

Допуснете, че вие имате по закона на наследствеността следващия недъг: обичате да се почесвате отзад на главата. Това да се почешеш не е грях, то е, в реда на нещата. Но постарай се този недъг да го премахнеш. 41.16-11.

Някой си почесва главата отпред, отзад, отгоре, но с почесване въпросите не се решават. На което място почесваш главата си, съответна енергия се събужда. Тя трябва да се впрегне на работа. 66-336.

Ако почесваш главата си отпред, ти събуждаш в себе си, умствени енергии; ако почесваш горната част на главата си събуждаш Божествена енергия в себе си; ако се почесваш в тила, събуждаш в себе си енергии от низшия, материалния свят... Който се почесва отзад на главата и застава на молитва, няма да бъде приет от Господа. 66-336.

Та, когато главата ви е сплесната, не дружете с хора, които имат същите слабости, а дружете с такива, които имат развито голямо милосърдие и щедрост. Ако срещнете някой много щедър човек, не го съветвайте да не дава, а вземете малко енергия от неговата, за да се развие и вашето сърце, защото, щом го учите да не дава, това показва, че вашата глава е сплесната. 116-73.

Аз препоръчвам на индивиди, главата, на които при ушите е развита, да дружат с такива, на които главата на това място е сплесната: такива хора ще се обичат. Човек, у когото на това място главата е сплесната, не може да бъде толкова жесток към другите, и има начин за поглъщане на неговата излишна енергия. Тогава хора, у които липсват или не са развити тези органи, не знаят да ритат, и те трябва да дружат с хора, които могат да ритат, за да станат активни. Всеки трябва да знае по-малко да рита. Под думата „ритане” аз разбирам работа. 116-72.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...