Jump to content

ПОЗНАВАНЕ ПО ГЛАВАТА


Recommended Posts

ПОЗНАВАНЕ ПО ГЛАВАТА

Всеки трябва да знае да чете по своята глава, както и по главата на другите. 99-43.

Най-първо човек трябва да изучава своята глава. 11-96.

 

Image_005.jpg

Когато изучавате чувствата и способностите в човека, трябва да се спрете върху устройството на човешката глава и ще видите, че тя не е еднакво развита навсякъде. Има области, който са по-добре развити. Ако, горната част на главата е добре развита, това показва, че моралните чувства (С) в човека са развити повече от личните, от егоистичните, които се намират в задната част на главата (В). В долната част на главата, в областта (В) се намират домашните чувства. в предната част на главата се намират умствените способности на човека (А). Колкото по-голям е ъгълът (1), толкова по-развити са умствените способности в човека. Щом ъгълът (1) се намалява, едновременно с това се намаляват и умствените способности на човека. 73-281.

Намери някой опитен френолог и го попитай за какво си способен. Той има ред мерки, с които ще си послужи: ще измери главата ти околовръст, на дължина и т. н. След това ще се произнесе не само за твоите способности, но точно ще определи, каква е била майка ти, какъв е бил баща ти, какви са били твоите деди и прадеди преди няколко поколения. 127-143.

Ако искате да знаете, какъв е неговия произход, гледайте главата му. 86-72.

Като погледнеш главата на някои човек, виждаш неговият минал живот напечатан върху нея. 41.30-12.

По главата се познава мисловната дейност на човека. 67-266.

Какви заложби носи човек в себе си, това се вижда по неговата глава. Онзи, на когото главата отзад е тясна, обича да се облича добре, да има доброто мнение на хората. Той е спретнат, всякога чист и добре нареден... Ако главата отзад е тясна и сплесната, щестлавието в него е силно развито. Този човек има голям стремеж към придобиване на пари, с единствената цел да се облича хубаво, да носи украшения, златни пръстени с диаманти, че кой как го види, да се учудва. 59-285.

Погледна главата някому, виждам я широка, къса, казвам му: слушай, приятелю, от прадядото си имаш наследена една лоша черта - отмъстителност. При тази черта с никого не можеш да живееш. Трябва да впрегнеш тази енергия на работа. 10.32-25.

Всички, които вървят по пътя на истината, и са пълни с благодат и истина, имат особен строеж на главите и на лицата си. Като погледнете главата на някой човек, добре развита в умствено, духовно и физическо отношение, ще видите, че той е работил върху себе си, вследствие на което между очите, носа, брадата и ушите има известна съразмерност. 35-89.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...